Kezdődik az oltási akcióhét a Semmelweis Egyetemen is: íme a részletek

Fotó: Oltáshoz készítik elõ a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján június 15-én. MTI/Mónus Márton
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 22. - 08:37

Az egyetem négy oltópontja november 22-28. között megemelt kapacitással működik. 

Országos oltási akcióhetet hirdetett meg a kormány november 22-28. között, amelynek keretében bárki beoltathatja magát időpontfoglalás nélkül. 

Az akcióhét nem titkolt célja a a védettség tovább növelése és a járvány megfékezése, ezért a Semmelweis Egyetem oltópontjain is megemelt kapacitással várják azokat, akik az első, a második vagy akár a harmadik oltásukat szeretnék felvenni. 

Mivel a regisztráció a helyszínen történik, az oltást pedig érkezési sorrendben végzik, a megnövekedett várakozási idő elkerülése miatt kérnek mindenkit az előzetes regisztrációra. 

Dr. Merkely Béla rektor elmondta, hogy a Szputnyik oltóanyag kivételével minden Magyarországon engedélyezett vakcina rendelkezésre áll (Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca, Sinopharm, Janssen), azonban hozzátette, hogy mindig az a legjobb oltás, amelyet már megkaptunk. 

Az eddigi három működő oltópont mellé szerdától vasárnapig egy negyediket is megnyitnak annak érdekében, hogy a lakossági igényeket el tudják látni. 

A Semmelweis Egyetemen is kötelező zárt térben a maszk, azonban a külső tereken is javasolják annak használatát. 

Az egyetem oltópontjainak elérhetősége a Semmelweis Egyetem honlapján megtalálható.