Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,471 $

Forradalmi OLED-kijelzőt kaphatnak az új iPad Pro és MacBook Pro laptopok

TÉMÁK:
#Apple #iPad #MacBook
Unsplash
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Iparági szivárogtatások révén kiderült, hogy az Apple egy kettős réteggel ellátott OLED-panelt tervez beépíteni a 2023-ban debütáló készülékeibe.

Egyelőre csupán pletykák szintjén számíthatunk arra, hogy jövőre, illetve két év múlva bemutatásra kerülnek újabb iPad táblagépek és MacBook laptopok, a GSM Arena révén azonban megtudhattuk, hogy nem csupán specifikáció terén, hanem kijelzők esetében is radikális változások várhatóak.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Az Apple kitűzött célja, hogy növeljék a kijelzők fényerősségét, ezért egy olyan speciális OLED-technológiával állhatnak elő, melynek segítségével megkétszerezhetik a fénykibocsátó diódák mennyiségét, megemelve általuk a nitek számát.

Egyetlen problémát az jelenti, hogy a gyártási procedúra komplikált, és még nem készültek el azok a komponensek, melyekkel összeszerelhetőek lennének a panelek, így leghamarabb 2023-ban, esetleg 2024-ben jelenhetnek csupán meg a szóban forgó modellek.

Mivel valószínűleg LTPO eljárással legyártott technológiáról lesz szó, így az új iPad Pro és MacBook Pro készülékek egyaránt megkaphatják a ProMotiont, vagyis az adaptív 120 Hz-es képernyőfrissítési sebességet.

Mindezek alapján érdemes figyelemmel követni a cupertinói techóriás innovációit, hiszen a micro-LED panelek bevezetésével párhuzamosan zajlanak az események, ezért elképzelhető, hogy nemsokára a jelenleginél is sokkal szebb képernyővel ruházhatják fel a csúcskategóriás tableteket és notebookokat.