Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

Íme az Apple magyarázata arra, miért maradt le a Face ID a MacBook Prókról

Apple
not image

Kulcsár Péter

2021. november 1. - 20:46

Habár felkerült az iPhone-oknál régóta használt notch a laptopokra, az egyik legcélszerűbb funkciót lehagyták a kameraszigetről.

A The Wall Street Journal felkereste a cupertinói techóriás Mac és iPad termékek marketinges elnökét, aki elmagyarázta, miért is döntöttek úgy a cégnél, hogy a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro laptopokról elhagyják a Face ID-t.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Tom Boger elmondta, egyszerűen kényelmi okokból maradtak a jól bevált Touch ID ujjlenyomat-olvasónál, hiszen a billentyűzeten sokkal kényelmesebb a használata, miközben a Face ID-t bonyodalmas lenne állandóan igénybe venni – írta a MacRumors.

John Ternust, a vállalat hardvertervező részlegének felelős alelnökét is megkérdezték arról, miért nem gondolkodtak el a laptopok esetében az érintőképernyő hozzáadásához.

A szakember válasza rettentően kézenfekvő volt: szerinte az iPad a világ legjobb érintéses vezérlésre tervezett számítógépe, míg a MacBook termékeket kifejezetten indirekt kezelésre optimalizálták, és nem látnak potenciált ennek a helyzetnek a megváltoztatásában.