Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,024 $

Íme az Apple magyarázata arra, miért maradt le a Face ID a MacBook Prókról

Habár felkerült az iPhone-oknál régóta használt notch a laptopokra, az egyik legcélszerűbb funkciót lehagyták a kameraszigetről.

Apple
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A The Wall Street Journal felkereste a cupertinói techóriás Mac és iPad termékek marketinges elnökét, aki elmagyarázta, miért is döntöttek úgy a cégnél, hogy a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro laptopokról elhagyják a Face ID-t.

Tom Boger elmondta, egyszerűen kényelmi okokból maradtak a jól bevált Touch ID ujjlenyomat-olvasónál, hiszen a billentyűzeten sokkal kényelmesebb a használata, miközben a Face ID-t bonyodalmas lenne állandóan igénybe venni – írta a MacRumors. Soron kívül Szén-monoxid mérgezés áldozata lett egy idős nő Kecskeméten

John Ternust, a vállalat hardvertervező részlegének felelős alelnökét is megkérdezték arról, miért nem gondolkodtak el a laptopok esetében az érintőképernyő hozzáadásához.

A szakember válasza rettentően kézenfekvő volt: szerinte az iPad a világ legjobb érintéses vezérlésre tervezett számítógépe, míg a MacBook termékeket kifejezetten indirekt kezelésre optimalizálták, és nem látnak potenciált ennek a helyzetnek a megváltoztatásában.