Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,19 Ft
Euró
395,67 Ft
Font
468,54 Ft
Bitcoin
62,150 $

Nyilvánosságra került az első marsi város látványterve

Az ABIBOO építészeti vállalat közzétette előzetes terveit, melyek alapján a vörös bolygó első lakói valójában a sziklák oldalában élhetnek majd.

...svg content...Fotó: ABIBOO
Tudomány
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Nüwa City névre keresztelt városban több mint 250 ezren lakhatnak, a házakat pedig az egyik legnagyobb marsi hegység oldalába építhetik, ahol a lakók kiélvezhetik a napsugarak nyújtotta előnyöket, miközben pajzsokkal védhetik meg őket a káros kozmikus radiációtól.

Ha minden jól alakul, akkor az ARIBOO 2054-ben kezdheti meg a település megépítését, így az első telepesek 2100-ban már át is vehetik új otthonaikat a vörös bolygó felszínén. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

Habár az ARIBOO renderelt képei Nüwa City-ról inkább luxushotelre hajaznak, mégis érdemes megfigyelni a részleteket, valamint amellett sem szabad elmennünk, hogy az ambiciózus terv korántsem légből kapott ötlet.

Egyelőre nem tudni, teljesíthető-e a cég által megszabott 2100-as kvóta, ugyanis ha a jelenlegi szárnypróbáltatásokra, főként a SpaceX Starship tesztjeire gondolunk, akkor még finoman szólva is gyerekcipőben jár a technológia.

Bármi is történjen, a sci-fibe illő űrbéli nagyváros nem egy elrugaszkodott ötlet, mivel ha addigra nem tesszük tönkre a Földet és saját magunkat, akkor elképzelhető, hogy az emberiség kolonizálhatja a Naprendszert, melynek második állomása a Hold után a Mars lehet.

A végső cél, hogy egy fenntartható civilizációt hozzanak létre a vörös bolygón, melyet folyamatos, Földről érkező szállítmányokkal láthatnának el, bár ennek megvalósítása komoly logisztikai problémát jelenthet.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.