Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,140 $

Nyár óta nem jelent meg új videójáték Kínában

A kínai videójáték-felügyelet 2021 júliusa óta egyetlen új címet sem hagyott jóvá, ami fejlesztői bezárási hullámot idézhet elő.

Twenty20
Konzol/Videójátékok

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Peking videójátékok elleni harca az elmúlt napokban új irányt vett, a hazai kiadókat ugyanis gyakorlatilag ellehetetlenítette a Nemzeti Sajtó- és Kiadóhivatal (NPPA), a South China Morning Post hírportálhoz eljuttatott információk alapján ugyanis a szabályozóbizottság 2021 júliusa óta nem adott ki új engedélyt a játékfejlesztőknek.

A korlátozás következtében számos helyi vállalat kénytelen volt kiszállni az üzletből, míg a nagyobb cégek közül néhányan a tengerentúlra menekülhetnek, így az Egyesült Államokból irányíthatják a fejlesztéseket. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

Egyelőre nem tudni, hogy kizárólag az NPPA tétlensége állhat-e a bezárások mögött, netalán a kínai adósságválság is hozzájárulhatott-e a helyzet súlyosbodásához, mindenesestre a játékfejlesztők akkor járnak a legjobban, ha alternatív megoldásokat keresnek.

Az NPPA egyelőre nem nyilatkozott arról, miért döntöttek hirtelen úgy, hogy nem adnak ki több engedélyt, sajtóértesülések szerint azonban Peking gaming iparral szembeni fellépése okolható a krízisért.

Kínában 2021 augusztusától kezdődően heti három órára csökkentették a kiskorúak számítógépek és konzolok mellett eltölthető idejét, miközben a piaci szereplőket és a technológiai szektort is korlátozták, így kérdéses, milyen jövőre számíthatnak azok a befektetők, akik esetlegesen a távol-keleti szegmenst céloznák meg.