Újabb magas rangú játékfejlesztő távozott a Cyberpunk 2077 gárdájától

Fotó: CD Projekt Red
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Habár a CD Projekt Red komoly célokat szövögetett az újonnan megjelent, nyitott világú RPG-je kapcsán, egyre inkább úgy tűnik, hogy veszített népszerűségéből, ami kihatott a fejlesztői csapatra is.

Andrzej Zawadzki nyolc éve csatlakozott a CD Projekt Redhez, ahol a The Witcher 3: Wild Hunt QA-tesztelőjeként dolgozott, miután előléptették a Cyberpunk 2077 játékmentének egyik fő tervezőjévé.

Soron kívül A Liverpool 9 emberrel kapott ki a Tottenham ellen az utolsó másodpercben

A bejelentés azután érkezett, hogy a vállalat több halálos fenyegetést is kapott a rajongóktól, amiért idejekorán adták ki a game-et, ami a mai napig tele van bugokkal és glitchekkel, valamint alapvető grafikai és gameplay-hibákkal.

Zawadzki a Twitteren tette közzé döntését, a bejegyzésben leírta, hogy büszkeséggel töltötte el, hogy a CD Projekt Rednél tevékenykedhetett, és óriási sikerként értékeli, hogy a Witcher 3 fejlesztésénél és a DLC-k kiadásánál jelen lehetett és aktívan segédkezhetett.

A szakember junior játékdizájnerként kezdte, később pedig – egészen pontosan 2020 márciusában – vezető gameplay-tervezővé nevezték ki, csupán néhány hónappal azelőtt, hogy megjelent volna a piacon a Cyberpunk 2077.

Zawadzki volt az első, aki kiállt kollégái mellett, amikor megfenyegették őket a halasztások, majd később a bugok miatt, Twitterén akkortájt arról írt, hogy elfogadhatatlan az a hangnem, amit megengednek maguknak egyesek, egyúttal arra biztatta munkatársait, ne engedjenek a támadóknak.