Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Kibertámadás érte a Cyberpunk 2077 készítőit

not image

Kornis Vivien

2021. február 12. - 00:45

Kibertámadás érte Cyberpunk 2077 fejlesztőit, a hacker váltságdíjat követelt az ellopott adatokért cserébe.

Kedden tette közzé a Twitteren a CD Projekt Red, hogy kibertámadás érte a rendszerüket, de a legjobb tudomásaik szerint az ellopott adatok nem érintik a felhasználóik és játékosaik személyes biztonságát.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

A váltságdíjat követelő levélből kiderül, hogy a támadó a fejlesztő játékainak forráskódjaihoz jutott hozzá, többek között a Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 érintett az ügyben, illetve számviteli, HR és jogi dokumentumok kerültek a hacker birtokába.

A vállalat elmondta, nem hajlandóak fizetni és tárgyalni a támadóval.

„Nem fogjuk teljesíteni a hacker követeléseit, és tisztában vagyunk vele, hogy ez esetleg az érintett adatok publikációjával járhat. Megtesszük a megfelelő lépéseket a következmények enyhítésére, ha ez bekövetkezne, és felvesszük a kapcsolatot azokkal a partnereinkkel, akiket érinthet az ügy” – idézi a USA Today a cég Twitteres nyilatkozatát.

A stúdió azt is elmondta, értesítették a hatóságokat és a rendőrséget az ügyben.

A Cyberpunk 2077 tavaly novemberben debütált, de annyi bugot és technikai hibát tartalmazott, hogy a játékosok felháborodására a Sony és a Microsoft is komoly lépést tett a fogyasztóik kártalanítása érdekében: az online vásárolt példányok árát teljes mértékben visszatérítették. Arra is ígértetek tettek, hogy az offline példányok ellenértékét is visszafizestik.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.