Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Aukción árulják a Cyberpunk 2077 ellopott forráskódjait

not image

Kulcsár Péter

2021. február 14. - 02:54

A CD Projekt Red stúdió nemrégiben egy hatalmas hackertámadás áldozatává vált, amely során a kiberbűnözök megfenyegették a céget, hogy nyilvánosságra hozzák a belsős levelezéseket és adatokat.

A Cyberpunk 2077 fejlesztői számára korántsem indult jól az év, hiszen a decemberben megjelent játékhoz kiadott folyamatos update-ek ellenére sem sikerült elérniük, hogy a game stabilan működjön, így komoly támadások érik őket a rajongóktól.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

Ha mindez nem lenne elég, korábban egy hackercsoport is megtalálta a lengyel stúdiót, akik bizalmas információkat tulajdonítottak el a szerverekről, többek között a Cyberpunk 2077, a Gwent és a The Witcher 3 egy korábban közzé sem tett változatának forráskódját lopták el.

Annak ellenére, hogy a CD Projekt Red szakemberei éjt nappallá téve küzdöttek azért, hogy ne kerüljenek ki online platformokra a forráskódok, sajnos nem jártak sikerrel – írta a Gamespot magazin.

A vx-underground nevű kiberbiztonságra szakosodott cég közleményéből kiderült, hogy a bizalmas adatok a hackerek által frekventáltan használt Exploits fórumon jelentek meg először, ahol már elindítottak egy aukciót is 1 millió amerikai dollár kezdőárral, a szerencsések pedig elvihetik a korábban említett game-ek értékes forráskódjait.

Ha mindez nem lenne elég, 7 millió dollárért cserébe bárki azonnal magáénak tudhatja őket, és bár egyelőre nem érkezett egyetlen ajánlat sem értük, könnyen elképzelhető, hogy végül egy komolyabb bitcoin-bányász zsebében landolhatnak az adatok.

A CD Projekt Red szerint az is lehet, belső szivárogtatás történt, vagyis valaki szándékosan csempészhette ki a forráskódokat a lengyel stúdió berkeiből. A stúdió a hatóságokkal együtt jelenleg azon dolgozik, hogy kiderítsék, kik állhatnak az incidens mögött, ha pedig sikerül elkapniuk az illetőket, komoly börtönbüntetésre számíthatnak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.