Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,44 Ft
Euró
394,53 Ft
Font
456,81 Ft
Bitcoin
66,178 $

2021 második félévében érkezhet csak a Cyberpunk 2077 next-gen frissítése

Azok, akik PS5-ön vagy éppen Xbox Series X-en szeretnék átélni a CD Projekt Red legújabb akció-RPG-jét, azoknak még legalább fél évet várniuk kell az ehhez szükséges upgrade-re.

Fotó: CD Project Red
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Azok, akik PS5-ön vagy éppen Xbox Series X-en szeretnék átélni a CD Projekt Red legújabb akció-RPG-jét, azoknak még legalább fél évet várniuk kell az ehhez szükséges upgrade-re.

Bár a Cyberpunk 2077 óriási hype-nak örvendett, és a decemberi megjelenést már mindenki tűkön ülve várta, a játék végül több gamernél sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen az optimalizálatlanság, a bugok és a rengeteg történetmesélési hiba csak elvettek az élményből. Soron kívül Közel 15 millió forintot raboltak a fegyveres betörők, majd lecsapott a TEK

Azt már korábban tudhattuk, hogy a game a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően next-gen konzolokon is futni fog, a hivatalos PS5-ös és Series X-es változatot azonban még nem adták ki.

Egyre több szóbeszéd látott napvilágot azóta a közösségi média különböző platformjain a következő generációs verzióval kapcsolatban, egyesek szerint ugyanakkora bukta lehet a rajt, mint amilyen a PS4-es és Xbox One-os volt, melynek következtében a PS Store például le is vette a kínálatából a game-et, mivel helyenként alig bírt 10 FPS-sel „hasítani”.

Marcin Iwiński, a CD Projekt Red stúdió társalapítója a borzalmas konzolportok miatt később bocsánatot kért, és megígérte, hogy az elkövetkező frissítésekkel orvosolni fogják a problémákat. A techguru legutóbbi nyilatkozatában hozzátette, még az ingyenes DLC megjelenése előtt várható a next-gen upgrade érkezése, ami viszont csak 2021 második felében, a nyári időszak után lesz esedékes.

Mindezekből látszik, hogy a fejlesztők gőzerővel dolgoznak a játék tökéletesítésén, így könnyen elképzelhető, hogy idén év végére már egy technikailag kifinomult AAA játékot kaphatunk, ami valóban értékelhetővé válik majd.

A Cyberpunk 2077 jelenlegi állapota finoman szólva is borzalmas, látszik a játékon, hogy ráfért volna még legalább fél évnyi halasztás, ezt viszont a rajongók nyomására nem merték meglépni a CD Projekt Rednél – mint utólag kiderült, a lehető legrosszabb döntést hozták meg.