Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,55 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
61,332 $

Volt orosz külügyminiszter: nem kell kiborulni a Kreml nukleáris fenyegetése és a gázcsapok elzárásával kapcsolatos zsarolás miatt

A volt orosz külügyminiszter meglepő módon a Nyugattal szimpatizáló kijelentést tett, felszólítva Európát, hogy ne boruljon ki a Kreml fenyegetései miatt.

...svg content...Fotó: Twenty20 A kép illusztráció.
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Andrej Kozyrev, Oroszország volt külügyminisztere arra szólította fel az európai országokat, hogy „ne boruljanak ki” a Kreml nukleáris fenyegetései, és az orosz gázcsap elzárásáról szóló zsarolások miatt – írja a Sky News.

A volt orosz külügyminiszter korábban már több alkalommal is nyíltan bírálta Oroszország ukrajnai agresszióját, most pedig kijelentette, hogy ha a vezetők most megengedik maguknak azt a luxust, hogy hibázzanak, úgy a későbbiekben duplán fizetik majd meg annak az árát, mind financiális, mint pedig politikai tekintetben. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Oroszország magas rangú tisztviselői az elmúlt hetekben egyre merészebb kijelentéseket tesznek, nemrég pedig egészen odáig fajult az orosz háborús retorika, hogy nukleáris fegyverek bevetésével, harmadik világháborúval és az orosz gázcsapok elzárásával fenyegették meg a Nyugatot.

Több alkalommal is kijelentették, hogy fennáll a nukleáris háború veszélye, figyelmeztetve, hogy ha a Nyugat bármilyen módon megpróbál beavatkozni közvetlen módon az orosz-ukrán háborúba, úgy „pusztító válasz fog érkezni Oroszország részéről”.

Szakértők azonban az elmúlt napokban elemezték a helyzetet és többen is kijelentették, kétséges, hogy Putyin tényleg elmenne ilyen messzire, habár a gázcsapok elzárásával kapcsolatos fenyegetések egy része már meg is valósult, hiszen Moszkva leállította a Lengyelországba irányuló gázimportot, majd kiderült, hogy ugyanezt megtette Bulgária esetében is. Putyin azt sugallta, ez még csak a kezdet, és ennél tovább is mehet.