Novák Katalin: egyszerűbb feltételek mellett igényelhetőek az otthonfelújítási támogatások

Mogyoród, 2020. július 21. Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára a mogyoródi Groupama tanpályánál tartott sajtótájékoztatón 2020. július 21-én. Július 1-je óta a húsz év alatti fiatalok ingyenes KRESZ-vizsga lehetõségét kiterjesztették a cseden, gyeden és gyesen lévõkre. A Groupama Biztosító ehhez kapcsolódóan felajánlotta, hogy a húsz év alattiak és a kisgyermekesek ingyenes vezetéstechnikai tréningen vehetnek részt. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Takács Petra

2021.április.17 - 03:43

A családokért felelős tárca nélküli miniszter bejelentette, egyszerűbb feltételek mellett még többen ignyelhetik a január 1-jén bevezetett otthonteremtési támogatásokat.

Novák Katalin az újdonságok között említette, hogy bővült az otthonfelújítási támogatás igénylésénél elszámolható felújítások köre.

Azok, akik hivatásukból fakadóan a munkáltatójuk által biztosított szolgálati ingatlanban élnek, a saját tulajdonú otthonuk felújítására kérhetik az otthonfelújítási támogatást anélkül, hogy korábban egy évet ott laktak volna.

A Nemzeti Mintaterv Katalógusból letölthető családi házak tervdokumentációinak adaptációs költségei is elszámolhatók a csokból, például telekre igazítás, engedélyeztetés – írta.

Az otthonfelújítási kölcsön felvételénél a kölcsönt igénylő olyan közeli hozzátartozót is bevonhat adóstársként, aki nem tartozik a támogatotti körbe, például szülőt, nagyszülőt, testvért, továbbá az élettársat is.

A 2020-ban megkezdett építkezésekre vonatkozó adó-visszatérítési támogatás kapcsán átmeneti kedvezmények vehetők igénybe – közölte Novák Katalin.