Dollár
431,58 Ft
Euró
423,14 Ft
Font
482,17 Ft
Bitcoin
19,351 $

Kásler: állami támogatással elérhető lesz áprilistól az SMA-s gyerekek kezelése

Budapest, 2021. február 25. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2021. február 25-én. A Magyar Nemzeti Levéltár közzétette a Szovjetunióba elhurcoltak adatbázisát. Az adatbázisban szereplő mintegy 682 ezer digitalizált karton az 1941 és 1956 között a Szovjetunióba hurcolt magyar emberek adatait tartalmazza. MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Kulcsár Péter

2021. április 16. - 10:14

Az SMA-ban szenvedő magyar páciensek számára kulcsfontosságú megállapodást kötött a Nemzeti Egészségbiztosági Alapkezelő.

Kásler Miklós legutóbbi Facebook-bejegyzéséből megtudhattuk, hogy a 700 millió forintos Zolgensma nevű készítményt ezentúl állami támogatással igényelhetik a Zentéhez és Leventéhez hasonló, gerinc eredetű izomsorvadással küzdő betegek.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

“Idén áprilistól egyedi méltányosság alapján elérhetővé válik hazánkban a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszer. A rendkívül drága készítmény alkalmazására korábban szinte kizárólag közösségi adakozással nyílt lehetőség Magyarországon.”

“Ilyen módon viszont, az érintett kisgyermekekért formálódott összefogás erejét mutató, felemelő és megható történeteket ismerhettünk meg az utóbbi években. Az új megállapodás értelmében azonban a gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő honfitársaink hamarabb és könnyebben juthatnak majd hozzá nélkülözhetetlen kezelésükhöz” – írta Facebook-oldalán Kásler Miklós.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.