Dollár
388,81 Ft
Euró
397,10 Ft
Font
469,72 Ft
Bitcoin
22,914 $

Hatalmas előrelépés: kidolgozták az újszülöttkori SMA-szűrés programját Magyarországon

Ez a szűrés hatalmas előrelépést jelent a gerincvelői izomsorvadás (SMA) újszülöttkorban történő felfedezésében.

Elutasították az SMA-ban szenvedő kisfiú kezelését, szülei összefogásra buzdítanak

A közel 700 millió forintot kóstáló Zolgensma-génterápia oldhatná meg Tomika helyzetét, ám egyelőre elutasították a szülők kérelmét a kezelés lefolytatására, így a nyilvánosság segítségét kérik.

Az állami támogatásnak hála meggyógyulhat az SMA-ban szenvedő 11 hónapos Anna

Állami támogatás révén hozzájuthatott a 700 millió forintos készítményhez a 11 hónapos Anna, akit gerincvelői eredetű izomsorvadással diagnosztizáltak.

Már a negyedik SMA-s gyermek kapta meg az államilag támogatott génterápiás kezelést Magyarországon

A kórház tájékoztatása szerint az elmúlt hónapban három kislány és egy kisfiú részesült ebben a kezelésben, minden gyermek az állapotának megfelelően jól van.

Egy újabb SMA-s gyermek részesül az életmentő kezelésben

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere utasítására, a NEAK soron kívüli döntése értelmében, összesen hét SMA- beteg gyermek kap ingyenes génterápiás kezelést.

További Hírek

Rengeteg SMA-s gyermek kapta meg a drága, ám életmentő kezelést állami támogatással

Összesen már hat gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő kiskorú számára hagyták jóvá az állami finanszírozású génterápiás kezelést.

Lilike ma megkapta az első, államilag támogatott SMA-kezelést

Május 18-án kihirdették a a Nemzeti Egészségbiztosítás Alapkezelő első egyedi határozatát az SMA-betegségben szenvedő gyermekek számára elengedhetetlen 700 milliós gyógyszer állami támogatásáról, az első kezelést pedig Lilike, az SMA-beteg kislány kapta meg.

Fontos részletekre derült fény az SMA-s gyerekeket megsegítő 700 millió forintos állami támogatásról

Az SMA egy súlyos rendellenesség, amit időben kell diagnosztizálni és megkezdeni gyógyszeres kezelését, mivel a komplikációkba a két évesnél fiatalabb gyerekek akár bele is halhatnak.

Történelmi nap: megkapta az állami támogatást az első magyar SMA-beteg gyermek

Történelmi nap a mai, hiszen megérkezett a Nemzeti Egészségbiztosítás Alapkezelő első egyedi határozata az SMA-betegségben szenvedő gyermekek számára elengedhetetlen 700 milliós gyógyszer állami támogatásáról.

Kásler: állami támogatással elérhető lesz áprilistól az SMA-s gyerekek kezelése

Az SMA-ban szenvedő magyar páciensek számára kulcsfontosságú megállapodást kötött a Nemzeti Egészségbiztosági Alapkezelő.

Jövő héten megkapja a világ legdrágább gyógyszerét az SMA-ban szenvedő kisgyerek

Zsombor jövő héten kaphatja meg a Zolgensma nevű gyógyszert, melynek segítségével felépülhet a súlyos szövődményekkel járó gerincvelői eredetű izomsorvadásból (SMA).

Adománygyűjtés indult a 9 hónapos SMA-ban szenvedő kislányért

Lili tavaly májusban született, és még csak két hónapos volt, amikor szüleinek feltűnt, hogy a kislány nem emelte fel a fejét, és az otthoni tornára sem reagált.