Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

A Novavax benyújtotta a kérvényt a WHO-hoz vakcinájának sürgősségi engedélyére

A Novavax és partnere, az Indiai Szérum Intézet (SII) kérelmet nyújtott be az Egészségügyi Világszervezethez a Novavax koronavírus elleni vakcinájának sürgősségi felhasználási jegyzékbe vételére.

...svg content...Fotó: Pharmaceutical Technology
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A WHO sürgősségi felhasználási jegyzékbe vétele egyfajta jelzés a nemzeti szabályozó hatóságok számára egy termék biztonságosságáról és hatékonyságáról. Ez egyben előfeltétele is a COVAX vakcina megosztási rendszerben részt vevő számos országba történő exportnak.

A Novavax és az Indiai Szérum Intézet, a világ legnagyobb vakcinagyártója vállalta, hogy együttesen több mint 1,1 milliárd adagot biztosítanak a COVAX számára, amelynek célja, hogy az alacsony és közepes jövedelmű országok számára is egyenlő hozzáférést biztosítson a koronavírus elleni vakcinákhoz. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

A Novavax oltóanyaga egy fehérjealapú vakcina, amely az Egyesült Államokban és Mexikóban végzett kísérletek során összességében 90,4 százalékos hatékonyságot mutatott a fertőzés ellen írja a CNA.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.

Nagy rangadót rendeznek vasárnap délután az Európa-bajnokságon

Azok, akik egy igazán jó mérkőzésre vágynak, semmiképpen nem hagyják ki a Lengyelország-Hollandia mérkőzést az Európa-bajnokságon.