Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,41 Ft
Euró
394,09 Ft
Font
460,21 Ft
Bitcoin
62,175 $

A magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat

Megvannak a konzultációs eredmények, amik rámutattak arra, hogy a magyarok egyértelműen elutasítják a súlyos károkat okozó szankciókat.

Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. január 12-én. MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Magyarország Kormánya bejelentette, összesítették a legutóbbi nemzeti konzultáció eredményeit, melyek alapján a magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat. Ez pedig egyértelmű válasz lehet Brüsszel számára, ahol Orbán Viktor miniszterelnök rendre felhívja a figyelmet a szükséges változtatásokra.

A magyar miniszterelnök és a kormány kitart a korábbi nézete mellett, mely szerint az elhibázott szankciós politika nagyon súlyos károkat okoz, nemcsak Magyarországnak, hanem egész Európának.

Sok millió ember érintett ebben, és mindenki érzi a negatív hatást a jelentős áremelkedéssel, inflációval. Az árak egyre csak növekednek a legtöbb területen, miközben újabb szankciókat tervez bevezetni Brüsszel.

A magyarok 97%-a elutasítja a szankciókat

Magyarország elsőként írt ki nemzeti konzultációt a kérdésben, és a magyarok egyértelmű választ adtak. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány hivatalos videójában beszélt arról, hogy a magyarok 97%-a elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat.

Hangsúlyozta, ezek azok a szankciók, amik a háborút nem állították meg, ellenben rendkívüli gazdasági nehézségeket okoztak és okoznak Európának. A magyarok elsöprő többséggel elutasítják az olajszankciókat, és a tervezett gázszankciókat, mint ahogy nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokat is.

Emellett egyértelműen nemet mondanak azokra a szankciókra is, amik tovább növelik az élelmiszerárakat, vagy éppen az európai turizmusra raknak további terheket. A kormány kiemelte, azon lesz, hogy mindezt Brüsszel is meghallja, és köszönetet mondtak annak a közel 1 millió 400 ezer embernek, aki elmondta a véleményét. A részletes eredményeket hamarosan közzéteszik, a kormány hivatalos Facebook oldalán.

Egyre több állam sürgeti, hogy az iskolákban tiltsák be a telefonokat

Egyre több tanár panaszkodik arra, hogy a diákok filmeket néznek, videókat és fotókat küldözgetnek egymásnak a tanórákon, ahelyett, hogy figyelnének.