Szoboszlai is gólt szerzett a Német Kupa döntőjében, nyert a Lipcse

Fotó: EPA/Leonhard Simon
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Eljött a nagy nap, amikor is Szoboszlai csapata, a Lipcse farkasszemet nézhetett a Frankfurttal a Német Kupában.

A Bundesliga aktuális szezonja is véget ért, aminek végén többek között Kahnt is menesztették, aki már nem tagja a Bayern München vezetőségének. Őrületes végjátékot hozott az utolsó forduló, és kegyetlen ilyen módon elveszíteni egy bajnokságot.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Márpedig a Dortmund is 71 pontos lett, de ez is kevés volt ahhoz, hogy megállítsák a bajorokat. Összességében a Lipcse is közel volt ahhoz, hogy felérjen a csúcsra, gyakorlatilag az egész szezon alatt benne volt a pakliban, hogy Szoboszlai Bundesliga-győztessé válik.

Végül 66 ponttal zárták a szezont a harmadik helyen, és jó esélyek nyílhatnak arra, hogy Szoboszlai még magasabb szinten folytatja a pályafutását, például a Premier League-ben, ahol állítólag a Newcastle igen komoly gondolja a leigazolását, akik ugyancsak kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligájába.

Szoboszlai is gólt lőtt

A Lipcse előtt adódott még egy feladat, mégpedig az, hogy megnyerjék a Német Kupát, aminek döntőjében nagy meglepetésre a Frankfurt volt az ellenfelük. A frankfurti csapat csak a 7. helyen végzett, éppen hogy csak lemaradva az európai kupaszereplésről, hiába gyűjtöttek szintén 50 pontot, mint a hatodik helyezett Bayer Leverkusen.

Érdekes úton jutott el a két csapat a döntőig, miközben a Lipcse a negyeddöntőben a Dortmundot búcsúztatta 2-0-val, addig a Frankfurt ugyanezt tette az Union Berlin ellen. Az elődöntőben 5-1-re nyert a Lipcse, így a Freiburg csúfos vereséggel távozott, míg a Frankfurt 3-2-vel ejtette ki a Stuttgartot.

A 71. percig egészen nyílt volt a mérkőzés, majd jött Nkunku, aki Olmo passzából betalált. Valamivel több mint 10 perccel később már Nkunku adott gólpasszt Szoboszlainak, aki ezzel eldöntötte a finálét, így a Lipcséhez került a Német Kupa.