Clouds
21 Budapest
Dollár
360,12 Ft
Euró
390,39 Ft
Font
444,83 Ft
Bitcoin
23,050 $

Nem tudjuk, mi történt, de Eriksent percek óta próbálják újraéleszteni a pályán

A dán Christian Eriksen (b) és a finn Paulus Arajuuri a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának elsõ fordulójában Koppenhágában 2021. június 12-én. MTI/EPA pool/Friedemann Vogel
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A dán-finn mérkőzésen Christian Eriksen egyik pillanatról a másikra összeesett a pályán, miután szemei fennakadtak.

A mérkőzés 43. percében Christian Eriksen szemei fennakadtak, és lent maradt a földön. A dán játékosok azonnal körbeállták Eriksent, és bár először nem látszódott, hogy mi történik, úgy tűnt, szívmasszázst végeznek rajta.

Soron kívül Tizennégy, a tikriti mészárláshoz köthető személy kivégzésére készül Irak

A játékosok többsége döbbenten fogja a fejét, Delaney zokogásban tört ki, többen arcuk elé húzták mezüket, hogy ne lássák arcukat.

Fotó: BT

A pálya szélén, hivatalos személyek közt Sabrina Kvistet is láthattuk néhány pillanatra, ő Eriksen felesége. Schmeichel és Kjaer kocogott oda hozzá, megölelték és vigasztalni próbálják.

Képanyagot nem láttunk arról, hogy bárkivel ütközött volna Eriksen, a BBC közvetítése szerint is magától esett össze a játékos.

Egyre többen fogják a fejüket a lelátón, a csapattársak és a finn játékosok is könnyeznek még mindig. Közben a pályára gurult egy hordágy is. Közeli képeket azonban nem mutatnak.

A játékvezető közben kiszaladt oldalra, az edzőkkel egyeztet, a stadionban döbbent csend uralkodik. Néhányan imára kulcsolták a kezüket.

Paravánokat hoznak, Eriksen pedig már hordágyon fekszik, takarják a nézők elől, vastaps kíséretében tolják le a pályáról. Egy pillanatra az előtte sétáló társak közt látni, hogy intubálták. A dánok is levonultak a pályáról, egyelőre nem lesz folytatás.

Az Eriksen állapotával kapcsolatos újabb információkat itt találjátok.