Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,138 $

Minden, amit Christian Eriksen állapotáról tudni lehet

A dán Christian Eriksent hordágyon leviszik a pályáról a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának elsõ fordulójában Finnország ellen játszott mérkõzésen Koppenhágában 2021. június 12-én. MTI/AP/Reuters pool/Wolfgang Rattay
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Eb első fordulójában, a dán-finn mérkőzés 43. percében egy váratlan fordulat következett be: Christian Eriksen ugyanis minden előjel nélkül összeesett a pályán.

A mérkőzés 43. percében Christian Eriksen szemei fennakadtak, és lent maradt a földön. A dán játékosok azonnal körbeállták Eriksent, egy perccel később pedig megérkeztek a pályára a mentősök is egy hordággyal, majd szívmasszázst végeztek a dán játékoson.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Mind a játékosok, mind pedig a szurkolók döbbenten álltak a történtek előtt, hiszen semmi előjele nem volt a rosszullétnek, az élő közvetítésen sem látszott, hogy összeütközött volna valakivel.

A játékvezető kiszaladt a pálya oldalára, hogy egyeztessen az edzőkkel, míg a mentőegység megérkezett a pályára, hogy kórházba szállítsák Eriksent. Végül hordágyon tolták ki a pályáról, ezután a dánok is levonultak, a mérkőzést pedig már biztosan nem folytatják.

Az M4 Sport információi szerint Eriksen stabil állapotban volt, amikor a mentő elszállította a kórházba, s azóta már egy friss kép is érkezett a játékosról a Twitteren, melyen látszik, szerencsére már eszméleténél van.

Az UEFA hivatalos Twitterén közzétett bejegyzésben azt írják:

“A dán játékos, Christian Eriksen orvosi vészhelyzetét követően válságtanácskozásra került sor mindkét csapattal és a játékvezetőkkel is, további információkat pedig 19:45-kor közölnek. A játékost kórházba szállították, és stabilizálták az állapotát”.

Eközben Fabrizio Romano is folyamatosan közvetít a játékos állapotáról, a legfrissebb hírek szerint Dánia hivatalosan is megerősítette, hogy Christian Eriksen már magához tért.

Fabrizio Romano egy fantasztikus hírt tweetelt, Eriksen édesapja ugyanis jelezte a kórházból, hogy a játékos túl van a veszélyen, állapota stabil és képes beszélni.

A mérkőzés 20:30-kor folytatódik.