Ne próbálkozzanak Pfizerre időpontot foglalni, mert a fiatalok vannak soron

Fotó: Az asszisztens lefertőtleníti a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina ampulláját a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 2-án. MTI/Balázs Attila
not image

Takács Petra

2021.május.4 - 12:31

Rövidesen az érintettek SMS-t fognak kapni a lehetőségről, majd időpontot foglalhatnak a Pfizer oltására, de ehhez először regisztrálniuk kell, jelezvén hogy igényt tartanak a vakcinára.

Mint azt a kormány az elmúlt héten bejelentette, hamarosan megkezdik a 16 és 18 év közöttiek oltását, akik a Pfizer vakcináját kapják meg. A többi csoporthoz hasonlóan ezen korosztály számára is ingyenes és önkéntes az oltás.

Az operatív törzs keddi sajtóeseményén is felhívták a fiatalok figyelmét, hogy ehhez azonban először regisztrálniuk kell. Azt kérik a fiataloktól és szüleiktől, hogy legkésőbb május 7-ig, péntekig regisztráljanak, mert csak érvényes regisztrációval tudnak időpontot foglalni a jövő hét második felére tervezett oltásokra.

Hatalmas Pfizer-szállítmány érkezett Magyarországra

Értesítést fognak kapni arról, hogy melyik napon nyitják meg számukra az online időpontfoglalót. Ez esetben csak ők fognak tudni Pfizer-oltásra időpontra foglalni, így arra kérik a többi embert, hogy ne próbálkozzanak, mert ez a lehetőség most csak a 16-18 évesek korosztálya előtt lesz nyitva.