Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Musk szerint több száz, a Hamászhoz kötődő fiókot távolítottak el az X-ről

Musk közlése szerint a korábban Twitter néven ismert vállalat több száz Hamászhoz köthető fiókot távolított el a platformról.

Fotó: Unsplash/Julian Christ
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Elon Musk az AP értesülései szerint arról számolt be, hogy a korábban Twitterként ismert X-ről több száz, a Hamászhoz köthető fiókot távolítottak el, továbbá több tízezer tartalmat töröltek, vagy jelöltek meg azóta, hogy a Hamász meglepetésszerű támadást indított Izrael ellen.

Linda Yaccarino vezérigazgató csütörtökön ismertette az X erőfeszítéseit a platformon virágzó illegális tartalmak elleni küzdelemre: a vezérigazgató az Európai Unió egyik vezető tisztviselőjének kérésére válaszolt, aki tájékoztatást kért arról, hogy az X hogyan tartja be az EU új, szigorú digitális szabályait az Izrael és a Hamász közötti háború idején. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Yaccarino a 27 országból álló blokk digitális jogérvényesítőjének, Thierry Breton európai biztosnak címzett levelében úgy fogalmazott:

„Az X arányosan és hatékonyan értékeli és kezeli az azonosított hamis és manipulált tartalmakat a folyamatosan változó és változó válság során.”

Ugyanakkor egyes szakértők úgy vélik, ezek az erőfeszítések közel sem elegendőek ahhoz, hogy ténylegesen kezeljék a problémát, „csak egy csepp a tengerben”. Koltai Kolina, a Bellingcat oknyomozó kollektíva kutatója nem rejtette véka alá véleményét:

„Bár ezek az intézkedések jobbak a semminél, nem elegendőek az X-en tapasztalható félretájékoztatási probléma visszaszorításához. A platformon túlnyomó mennyiségű félretájékoztatás látható. Abból, amit láttunk, az X moderálási erőfeszítése csak egy csepp a tengerben.”

Mint ismert, amióta kitört a háború Izraelben, a közösségi médiát is elárasztották a vérengzésről készült fotók és videók, köztük a Hamász harcosairól készült kísérteties felvételek, melyeken rémült izraelieket ejtettek túszul, továbbá a felhasználók által közzétett valótlan tartalmú bejegyzések, s más eseményekről készült videók, melyekről állították, most készültek Izraelben.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.