Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,33 Ft
Euró
378,67 Ft
Font
441,46 Ft
Bitcoin
40,942 $

Netanjahu szerint „a Hamász az ISIS”, az USA további támogatást biztosít Izraelnek

Netanjahu egyértelmű üzenetet küldött, miközben az Egyesült Államok újabb támogatást jelentett be Izraelnek.

Fotó: EPA/GPO/CHAIM CHAIM
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Benjamin Netanjahu erős kijelentést tett friss sajtótájékoztatóján:

„A Hamász az ISIS, és ahogyan az ISIS-t szétverték, úgy a Hamászt is szét fogják verni. A Hamásszal pontosan úgy kell bánni, ahogyan az ISIS-szel bántak. Ki kell őket taszítani a nemzetek közösségéből. Egyetlen vezető sem találkozhat velük, egyetlen ország sem adhat nekik menedéket, és akik mégis megteszik, azokat szankciókkal kell sújtani.” Soron kívül Változékony idő vár ránk hétfőn, éjszaka mínusz 10 fok is lehet

Eközben Anthony Blinken amerikai külügyminiszter bejelentette, az Egyesült Államok részéről további katonai támogatás érkezik Izraelbe, a Vaskupola rendszerének feltöltésére szánt lőszereken és elfogórakétákon felül, melyek már megérkeztek a napokban az országba.

Blinken kijelentette, a kongresszusban „elsöprő” kétpárti támogatás van a további segítségnyújtáshoz, majd nyilvános figyelmeztetést fogalmazott meg minden állami és nem állami szereplő felé, mondván, ne használják ki a jelenlegi helyzetet Izrael megtámadására:
„Ne tegyék, az USA támogatja Izraelt.”

Netanjahu Blinken bejelentése után köszönetet mondott az Egyesült Államoknak „az Izraelnek a Hamász barbárjai elleni háborúnkban nyújtott hihetetlen támogatásáért”, kiemelve:

„A rémtörténetek mindent elmondanak róluk, a bátorság történetei pedig mindent elmondanak rólunk, és ez a bátorság győzni fog.”