Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

Legkevesebb 1300 izraeli és 1417 palesztin vesztette életét a háborúban

Folyamatosan emelkednek a számok.

Fotó: EPA/HAITHAM IMAD
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera csütörtök délutáni frissítése szerint legkevesebb 1300 izraeli vesztette életét és mintegy 3200 megsérült, miközben Gázában legkevesebb 1417 palesztin vesztette életét és több mint 6200 megsérült. Úgy tudni, Ciszjordániában összesen 31 palesztin vesztette életét, több mint 600 pedig megsérült.

A Palesztinai Vöröskereszt Társaság (PRCS) szóvivőjének legfrissebb beszámolója szerint szerdán négy mentős vesztette életét, az orvosi csapatoknak pedig szüntelenül újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük. Nebal Farsakh megosztotta: Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

„A kihívások nagyon sokfélék. A folyamatos bombázás mindent sújt, és a csapatainkat is veszélybe sodorja… Az infrastruktúra és a főbb utak pusztulása is akadályozza a mozgásunkat, hogy elérjük a sebesülteket. Ezért követeljük egy humanitárius folyosó megnyitását [Gázában]. Ha lesz folyosó, akkor a csapataink biztonságosan mozoghatnak és segíthetnek a sérülteknek.”

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Izrael bejelentette, teljes blokádot alakítanak a Gázai övezetben, ennek kapcsán pedig Farsakh kifejtette, hogy a helyzet, mely már a harcok előtt is „szörnyű” volt, most még rosszabb, és minden mentőautó teljes kapacitással, viszont rossz felszereléssel dolgozik.

Farsakh hozzátette, hogy a PRCS mentősök mentális egészsége „nagyon rossz”, mivel a személyzetnek végig kell néznie, hogy kollégáik meghalnak, s folyamatosan aggódnak, amikor elhagyják családjukat, hogy mások életét mentsék egy légitámadás során.

A gázai konfliktus kezdete óta Irán 127 kivégzést hajtott végre

Emberi jogi csoportok szerint Iránnak "jól jött" a véres konfliktus Izrael és a Hamász között, ugyanis míg mindenki a háborúra figyelt, Irán kivégzett 127 embert.