Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

Moszkvai terrortámadás: Donald Trump korábbi ígéretén gúnyolódnak a netezők

A korábbi amerikai elnök néhány éve azt bizonygatta, hogy meg fogja semmisíteni a terrorszervezetet.

Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesser
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint arról már korábban beszámoltunk, több mint 130-ra emelkedett a moszkvai terrortámadás áldozatainak száma, amelyért az Iszlám Állam (ISIS) vállalta a felelősséget. Ennek alátámasztására felvételeket és fotókat is nyilvánosságra hoztak, melyek a helyszínen készültek, s a koncerttámadást mutatják be.

Ám a szakértők arra figyelmeztettek, nincs tényleges bizonyíték arra, hogy az Iszlám Államnak valóban köze volt a támadáshoz. Emlékeztettek: már többször előfordult, hogy a terrorszervezet magára vállalt egy támadást, amelyhez semmi köze nem volt, hogy megpróbálja elhitetni, hatalma és befolyása sokkal nagyobb, mint valójában. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A RawStory pedig azt írja, a moszkvai terrortámadások kapcsán most Donald Trump volt amerikai elnököt kezdték el emlegetni az internetezők, aki néhány éve azt bizonygatta, hogy meg fogja semmisíteni a terrorszervezetet, ezzel megvédve a civilizációt. Ennek kapcsán egy nemzetbiztonsági szakértő úgy fogalmazott az X-en:

„Ez furcsa. Trump azt mondta, hogy eltörli az Iszlám Államot a föld színéről”. Míg egy demokrata stratéga azt írta: „Én két dolgot jegyeznék meg a moszkvai terrortámadás kapcsán. Az első, hogy két hete már figyelmeztettük Oroszországot egy esetleges támadásra, amit Vlagyimir Putyin elnök elutasított”.

„Ez azt bizonyítja, hogy a mi hírszerzésünk többet tud arról, mi folyik Oroszországban, mint az övék. A másik, hogy Trump korábban olyan határozottan bizonygatta, hogy megsemmisíti az Iszlám Állam terrorszervezetet” – tette hozzá, arra utalva, hogyan kerülhetett mégis sor a legutóbbi incidensre. Egy harmadik kommentelő pedig gúnyolódva megjegyezte: „Valahogy visszatért az ISIS”.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Erősödéssel indult a forint napja szerda reggel

Újabb erősödéssel nyitott a forint egy napot, ezúttal szerda reggel, ami a jobb hírek közé sorolható.

Kikapott a Juventus a Lazio-tól, mégis ott vannak a döntőben (videó)

Meglehetősen izgalmasan alakult a Lazio-Juventus mérkőzése a Coppa Italia visszavágóján, ami a Juventus vereségével ért véget, mégis ott lehetnek a döntőben.