Moszkva üzeni, ellátják az ukrán sebesülteket

Fotó: https://liner.hu/video-orosz-gyalogsagi-harcjarmu-ukran-aknara-fut/ A felvételen látszik, hogy egy orosz harckocsi megsemmisül, ám az azt követő harckocsi is ugyanúgy ráfut az ukrán aknára.
not image

Hujber Dávid

2022. május 20. - 13:57

Az orosz katonai vezetés nyilvánosságra hozott egy videót, amelyen sérült orosz katonák láthatóak egy kórházban, akik megkapják a szükséges ellátásokat.

Oroszország és Ukrajna pár nappal ezelőtt megállapodott az Azovstal acélműben bujkáló ukrán katonák kimenekítéséről. A katonák azonban kizárólag olyan területre kerülhetnek, amik jelenleg orosz megszállás alatt vannak.

Később fogolycserét hajthat végre a két ország hadserege, de jelenleg mindennél fontosabb, hogy mindenki élve kerüljön ki a rommá lőtt mariupoli gyárból. Mivel nagyon sok a sérült, azonnali orvosi ellátásra van szükségük, amit Oroszország biztosít az ellenséges erők számára.

Nemrég az orosz katonai vezetés nyilvánosságra hozott egy videót, amiben állításuk szerint az acélgyárból kimenekített sérült ukránok láthatóak, akiket már kórházban kezelnek. Moszkva jelenti, a sebesültek megkapták a szükséges orvosi ellátást, addig az egészségesek egy külön helyre kerülnek, de velük is jól bánnak.

Moszkva csütörtökön jelentette be, hogy a hosszú heteken át harcoló ukránok megadták magukat a gyár területén, és 1730 ilyen harcos döntött úgy, hogy orosz kézre adja magát, amivel gyakorlatilag véget ért a véres csata ezen része.

A Vöröskereszt több száz ilyen foglyot regisztrált, akiket Oroszországban tartanak fogva, de pontos számokat nem tudni – írja a Sky News. Egyelőre az sem ismert, hogy mikor jöhet létre a nagy fogolycsere az oroszok és az ukránok között.