Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Moszkva azonnal hazahívta amerikai nagykövetét Washingtonból Biden gyilkosozása után

Vlagyimir Putyin orosz elnök és török hivatali partnere, Recep Tayyip Erdogan (a képen nem látható) videokonferencia keretében hivatalosan bejelentik a törökországi akkuyui atomerőmű harmadik reaktora építésének kezdetét Moszkvában 2021. március 10-én. MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin
Külföld
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Miután Joe Biden egy interjúban “gyilkosnak” nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, az oroszok válaszként hazahívták washingtoni nagykövetüket, hogy “felülvizsgálják az Egyesült Államokkal való kapcsolatukat.”

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Joe Biden válaszlépést helyezett kilátásba Oroszországgal szemben, amiért szerinte megpróbálták befolyásolni a tavalyi választások eredményeit, illetve azt is elmondta, gyilkosnak tartja az orosz kormányfőt.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

A Sputnik szerint erre válaszként Oroszország washingtoni nagykövetét, Anatolij Antonovot Moszkvába hívták, hogy meghatározzák a Washingtonnal való jövőbeni kapcsolatok irányát, tudatta Maria Zaharova külügyi szóvivő közleményében.

Hozzátette: Moszkva szeretné elkerülni az amerikai-orosz kapcsolatok „visszafordíthatatlan megromlását, melynek az Egyesült Államok is ismeri a velejáró veszélyeit.”

Zaharova hangsúlyozta: Moszkva szándéka az, hogy megtalálja a módját annak, hogy javítsa a két ország kapcsolatát, melyet „Washington patthelyzetbe küldött az elmúlt években.”

„Az új amerikai kormány még két hónapja sincs hatalmon és a szimbolikus száznapos mérföldkő a kanyarban van, ez pedig megfelelő időpont lesz arra, hogy felmérjük, miben sikeres a Biden-kormány és miben nem.”