Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Megvan a Momentum új elnöke, nem Fekete-Győr András lett a befutó

Bármennyire szeretett volna a Momentum elnöke lenni Fekete-Győr András, nem őt választották meg.

...svg content...Fotó: Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője beszédet mond a közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett demonstráción az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2024. február 25-én. A tüntetést a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek szervezte. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Egy ideje tudni lehetett, hogy komoly változások várhatóak a Momentumnál, aminek igencsak visszaesett a támogatottsága. Végül egyetlen egy mandátumot sem szereztek az Európai Parlamentben, ami után nem lehetett kérdés, egyeseknek le kell mondaniuk.

Donáth Anna hamar vállalta a felelősséget, és sokan úgy sejtették, már nem kerül vissza a párt élére. Fekete-Győr András pedig rögtön jelezte, hogy elnök lenne, bár ennek nem volt túl nagy realitása, és a végeredmény is ezt mutatja, mert nem ő lett a befutó. Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

Tompos Mártont választotta a Momentum Mozgalom küldöttgyűlése a párt új elnökének – közölte a párt vasárnap az MTI-vel. Tompos Márton közösségi oldalán „kevesebb beszédet, több cselekvést” ígért. „A szabadelvű és cselekvő politika képviselői ott lesznek, amikor leváltjuk ezt a rendszert. A Momentumnak ezen az úton kell továbbhaladnia” – írta.

Az új elnökség további tagjait a nap folyamán választja meg a küldöttgyűlés – közölték. Tompos Márton a Momentum Mozgalom alapító tagja, frakcióvezető-helyettese, egyben alelnöke 2024 januárja óta.

Donáth Anna, a párt elnöke június 10-én jelentette be lemondását, miután kudarcnak értékelte a Momentum szereplését az európai parlamenti választáson. A tisztújításon Tompos Márton mellett Fekete-Győr András, a Momentum korábbi elnöke indult a vezető posztért.

Liner/MTI

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.