Clouds
21 Budapest
Dollár
359,70 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
433,54 Ft
Bitcoin
23,487 $

Mi történik, ha csak a huszonharmadik napon kapjuk meg a Pfizer második oltását?

Belföld
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Az operatív törzsnek feltett keddi kérdései között szerepelt az is, hogy mi történik, ha valaki elmulasztja a második oltás beadását huszonegy nap elteltével, annál vajon hatékony lehet-e, ha egy-két nap csúszással kapja meg az utolsó oltóanyagot?

Az operatív törzsnek feltett keddi kérdések között szerepelt az is, hogy mi történik, ha valaki elmulasztja a második oltás beadását huszonegy nap elteltével, annál vajon hatékony lehet-e, ha egy-két nap csúszással kapja meg az utolsó oltóanyagot?

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Jelenleg többségében a Pfizer vakcinájával oltanak Magyarországon, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a két oltás között huszonegy napnak kell eltelnie. Ugyanakkor mi történik, ha valamilyen okból kifolyólag egy-két nap csúszás következik be.

„Először is, mindenkit arra kérek, hogy lehetőleg abban az időpontban jelenjen meg a második oltásra, amit kapott az első oltás alkalmával.” – hangsúlyozta a válaszában Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

„Fontos az, hogy a vakcina előiratának megfelelően oltsunk, hiszen ebben az esetben garantálja a gyártó azt az immunitás elérését, amire törekszünk.” – folytatta Müller a hétfő kora délutáni sajtóeseményén.

Ha mégis valamilyen nyomós okból nem tudna a megadott időpontban az oltásra, akkor legelsősorban kérem, hogy az oltóhelyet értesítse, hiszen akkor más számára adódik az a lehetőség, az az időpont felszabadul, másik oltakozó számára.”

Ebben a sorrendben várhatjuk Magyarországon a koronavírus elleni oltásokat

„Természetesen számára új időpontot fognak adni. Egy-két napos eltérés nem jelent problémát ilyen szempontból.” – zárta le Müller, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az oltakozó inkább legyen pontos a menetrend miatt.