Mi lesz velünk mozik, színházak és fesztiválok nélkül?

not image

A T-800-as

2020. december 1. - 17:52

Réz András nem túl jó hírekkel szolgált a következő időszakot illetően, és szerinte is sok a kérdőjel, de ugyanaz már nem lehet, mint a vírus előtt, ez szinte biztos.

Réz András nem túl jó hírekkel szolgált a következő időszakot illetően, és szerinte is sok a kérdőjel, de ugyanaz már nem lehet, mint a vírus előtt, ez szinte biztos.

Az RTL Klub Reggeli műsorában arról is szó esett, hogy a koronavírusnak milyen hatásai vannak a filmvilágra. Több forgatást is le kellett állítani a fertőzések miatt, és ez igen jelentős pluszköltségeket eredményezett.

Réz András volt a Reggeli vendége, aki rögtön azzal kezdte a beszélgetést, hogy az a Hollywood nem lesz többé, mint a vírus előtt. „A kínai mozik jegybevétele meghaladták az amerikai mozikét, ami azt jelenti, hogy ha moziba akarod vinni a filmedet, akkor Amerikába ne is próbálkozzon, minden zárva, így is lesz, leszokunk róla, kész, jó éjszakét, majd jön online, streaming, meg, amit akarsz…”

A kínai mozik azonban kinyitottak, üzemelnek és folytatják a munkát. Ez a piac átalakulását is jelentheti a szakember szerint, miután Kínában közel 1.4 milliárd ember él, sokkal nagyobb üzlet, és a saját polgáraiknak gyárthatják a filmjeiket.

András felhívta arra is a figyelmet, hogy hiába lesznek online események, az emberi kapcsolatok alapján születnek az új ötletek, a megállapodások, és nem távol egymástól, független attól, hogy a technológia mindezt lehetővé teszi.

A Mikulás postaládája idén nem csak ajándék kívánságokkal van tele

A vakcina ellenére sokan tartanak attól, hogy mi lesz később a tömegben, és a gondolkozás szintén átalakíthatja a piacot, akár fesztiválok szűnhetnek meg világszerte. „Belesodortak valamibe, ami nagyon-nagyon fenyegető ebben a pillanatban. Aki szeret rettegni, az most boldog lehet egyébként, meg aki szereti a világvége jóslatokat.”

A másik probléma a filmek kapcsán, hogy nem lesz elég mozi a bemutatókhoz, így sorra buknak meg a nagyobbnál nagyobb alkotások, emiatt is próbálják azoknak a megjelenését eltolni, de a vakcinákat még mindig nem kezdeték el beadni. Eddig a nagy filmes világ 5 milliárd dollárt bukott.