A Mikulás postaládája idén nem csak ajándék kívánságokkal van tele

not image

Borbély Fanni

2020. november 30. - 00:34

A gyermekek világszerte címzik a Mikulásnak szánt leveleiket, azonban a szokásos kérések helyét idén átvette a koronavírus témája – írja az AP.

A gyermekek világszerte címzik a Mikulásnak szánt leveleiket, azonban a szokásos kérések helyét idén átvette a koronavírus témája – írja az AP.

A tajvani Jim egy maszkot is elrejtett levelében a Mikulásnak, egy Alina nevű 5 éves kislány pedig arra kérte az öreg szakállast, hogy mikor majd meglátogatja őt, inkább használja a bejárati ajtót, ugyanis a hátsó ajtót a nagyszüleiknek tartják fenn, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzés kockázatát.

A 10 éves Lola annyit kívánt levelében, hogy nagynénje soha többé ne legyen rákos, illetve azt, hogy a koronavírus örökre tűnjön el a világból. Lola hozzátette, édesanyja ápolóként dolgozik és néha nagyon aggódik érte, így arra kéri a Mikulást, hogy vigyázzon magára és a kis segítőire is.

A pandémia okozta érzelmi válság most látszik igazán, a gyermekek a világ minden tájáról szívszorító üzeneteket küldenek a Mikulásnak. Idén egy délnyugat-franciaországi postára érkeznek a gyermekek által írt levelek, innen is érkeznek majd a válaszok az apróságoknak.

Valóban működik a Mikulásnak címzett levelek feldolgozása, ugyanis akik a “Pere Noel” címzéssel látják el levelüket, biztosan a francia Bordeaux régióban található irodába kerülnek, ahol a helyi “manók” kiválogatják azokat és színes, matricákkal és sok szeretettel megtöltött borítékokat küldenek vissza válaszul.

A legfőbb “manó”, Jamila Hajji úgy fogalmazott, a gyermekek minden levélben megemlítik a koronavírust, ebből is látszik, hogy milyen komolyan érinti őket a pandémia. Legtöbbjük semmi egyebet nem kíván, minthogy érjen véget a járvány és végre mind újra normális életet élhessünk.

Így a “manók” most egyfajta terapeuta szerepet is betöltenek, sok gyermek elveszítette hozzátartozóját a vírus miatt, a válaszlevelekben azonban mindenki kap egy kedves szót, mellyel talán megkönnyíthetik számukra ezt az időszakot.

Ellopta, átfestette, majd bérbe adta a rollereket az egyik trükkös csaló

Lehet, hogy ez meglepő, de a Mikulásnak idén nem csak gyermekek írtak levelet, a “manók” több üzenetet is kaptak felnőtt emberektől, sokan azt írták, gyermekkoruk óta először írnak, mindezt azért, hogy valakinek elmondhassák mennyire nehezen viselik ezt az időszakot. Egy 70 éves nyugdíjas úr például azt írta, szeretné kérni a Mikulást, hogy küldjön levelet unokáinak, ő ugyanis a karantén miatt idén nem láthatja majd őket.