Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

A Mi Hazánk megnevezte a köztársasági elnökjelöltjét

Bíznak benne, hogy a professzor asszony jelölését más pártok is támogatni fogják.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Novák Katalin lemondása után Csath Magdolna professzort jelöli a Mi Hazánk köztársasági elnöknek – írja az Index. A párt közlése szerint: „Dr. Csath Magdolna professzort, közgazdászt, egyetemi tanárt jelöli a Mi Hazánk új köztársasági elnöknek. Csath Magdolna személyével egy pártok felett álló, életpályájával már bizonyított köztársasági elnöke lenne Magyarországnak”.

Kiemelik, mindezek miatt bíznak abban, hogy a professzor asszony jelölését más pártok is támogatni fogják. A lap megjegyzi, Csath Magdolna Szent-Györgyi Albert-díjas közgazdász, a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozattal is kitüntették, s a 2002-es országgyűlési választásokon a MIÉP jelöltje volt. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Mint arról korábban már beszámoltunk, Novák Katalin szombaton mondott le a köztársasági elnöki tisztségről a kegyelmi botrány miatt. Utódját az Országgyűlés választja meg, a vonatkozó határidőkről és egyéb fontos információkról ebben a cikkben írtunk bővebben. Az elnöki tisztséget ideiglenesen a házelnök, jelen esetben Kövér László veszi át, s március végére új államfője lehet Magyarországnak.

A Mi Hazánk Mozgalom, valamint más ellenzéki pártok is közvetlen államfőválasztást javasolnak – teszi hozzá a lap. Annak kapcsán, hogy a kormánypártok kit jelölhetnek, valamint milyen szempontokat vehetnek figyelembe a jelölt kiválasztásánál, ebben a cikkben írtunk több részletet. De arról is beszámoltunk, hogy korábban Varga Judit is bejelentette távozását a közéletből.

Továbbá létrejött egy kezdeményezés is, amellyel megmentenék Novák Katalint. Lemondásának bejelentése után nem sokkal létrejött egy Facebook-oldal azzal a címmel: „Kiállok Novák Katalin mellett”. Az ott megjelent bejegyezést többek között Novák Katalin korábbi főnöke, Balog Zoltán is megosztotta.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.