Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,56 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
457,93 Ft
Bitcoin
61,155 $

Létrejött egy kezdeményezés, amellyel megmentenék Novák Katalint

Lemondásának bejelentése után nem sokkal létrejött egy Facebook-oldal azzal a címmel: „Kiállok Novák Katalin mellett”. Az ott megjelent bejegyzést többek között Novák Katalin korábbi főnöke, Balog Zoltán is megosztotta.

Fotó: MTI/Sándor-palota
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már korábban megírtuk, a nagy port kavart kegyelmi döntése után szombat délután bejelentette lemondását Novák Katalin. A volt államfő többek között azt mondta: hibázott, és bocsánatot kér mindazoktól, akiket megbántott, és minden olyan áldozattól, aki úgy érezhette, nem áll ki mellette. Emellett arról is beszámoltunk, hogy a lemondást követően az Országgyűlés még 15 napon belül kérheti arra a köztársasági elnököt, hogy vonja vissza döntését.

Amennyiben azonban az államfő írásbeli nyilatkozatában is kitart elhatározása mellett, úgy az Országgyűlés elnöke, azaz Kövér László veszi át a köztársasági elnöki feladatokat és hatásköröket. Az Index viszont azt írja, közvetlenül a bejelentés után egy újonnan létrejött Facebook-oldalon megjelent egy bejegyzés, melyben a szerző a botrányba keveredett politikus érdemeit méltatta. Egészen pontosan az áll benne: „Kiállok Novák Katalin mellett… Soron kívül MWC 2024: a Pixel 8 letaszította a trónról az iPhone-t

  • Mert ő az, aki az elmúlt évtizedben a magyar közéletben bebizonyította, hogy a legfontosabb emberi értékeket szem előtt tartva, egymás megbecsülésével is lehet tenni az országunkért.
  • Mert a hazánk iránti szenvedélyes szeretetével példát mutatott mindannyiunknak.
  • Mert az elnöksége alatt oda is figyelmet irányított, ahova a hétköznapokban kevesebb jut – a legelesettebbek irányába.
  • Aki soha semmilyen formában nem használt öv alatti módszereket politikai ellenfeleivel szemben – miközben vele szemben számtalan alkalommal megtörtént ez.
  • Mert Magyarország köztársasági elnökeként mind hazánkban, mind külföldön sikeresen képviselte az országot, kereste a közös hangot az ellentétek helyett, és minden eszközzel a békéért és a stabilitás megteremtéséért dolgozott.
  • Mert büszke vagyok rá, hogy egy ilyen rendkívüli ember lehetett Magyarország első női köztársasági elnöke.
  • Mert soha nem adna kegyelmet annak, akiről azt gondolja, hogy fizikailag vagy lelkileg gyermekeket bántalmaz.
  • Mert nem leszek cinkosa azoknak, akik politikai haszonszerzés céljából összemossák a nevét a pedofíliával.
  • Mert azon kevesek közé tartozik, akik hibájukért vállalják a felelősséget.
  • Lemondása országunk számára nagy veszteség.”

A bejegyzést Balog Zoltán, az emberi erőforrások volt minisztere is megosztotta. Mint ismert, Novák Katalin azt megelőzően, hogy államfő lett, az ő tárcájánál vitte a családügyeket. „Egyetértek, s ha egyetértesz, oszd meg” – fogalmazott az exminiszter. Azonban a fenti mellett egy másik Facebook-oldal is létrejött tegnap este, amely szintén a „Kiállok Novák Katalin mellett” nevet viseli, bár ennél egyelőre csak a korábbi államfő egyik fotója látható.

A lap fontosnak tartotta hozzátenni azt is, hogy már a lemondás előtt is többen jelezték: kiállnak Novák Katalin mellett, és készült is egy fotó, amelyen ezek a sorok állnak. Ezt a képet többek között Hoppál Péter kormánybiztos, Baranya vármegyei országgyűlési képviselő és Kőrösi Koppány Fidesz-közeli fejlesztéspolitikai szakértő is megosztotta a saját közösségi oldalán. Előbbi például úgy fogalmazott: „Mindenképp kiállok Novák Katalin mellett! Méltóbb vagy! Mindent köszönünk, Elnök Asszony!”.