Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,07 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
456,75 Ft
Bitcoin
57,109 $

Mi a fene történik az orosz atomvárosban, ahol a madarak leesnek az égről?

A legbaljósabb horrorfilmekben látni olyan jeleneteket, amelyeket az orosz Balakovo város lakói tapasztalhattak az elmúlt napok során, ugyanis az utcákat ellepték az égből lehulló madarak holttestei.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A legbaljósabb horrorfilmekben látni olyan jeleneteket, amelyeket az orosz Balakovo város lakói tapasztalhattak az elmúlt napok során, ugyanis az utcákat ellepték az égből lehulló madarak holttestei.

A Moszkvától 1000 kilométerre lévő Szaratov régióban található város, Balakovo talán a hatalmas atomerőműveiről híres, mely hatalmas területeteket lát el a nukleáris energiából előállított áramával. A városban azonban beindult egy jelenség, amellyel gyorsan közösségi média hírnévre tettek szert. Soron kívül Akár 21 fok is lehet szerdán, csak fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést

Aki Balakovo utcáin járkál, az baljós jelenségre lehet figyelmes, ugyanis több tucatnyi madár holtteste hever a földön, amelyek az égből hullottak le. Először az orosz Facebooknak megfeleltethető VK platformján osztottak meg egy videót, melyen egy balakovói autóút látható rengeteg madár élettelen testével.

Nem is kellett több, hogy az összeesküvés-elmélet hívők agyainak fogaskerekei elkezdjenek forogni, vannak akik már az 5G-t sejtik a rejtélyes esemény felett – mégha Oroszországban nem is kezdték el kiépíteni a hálózatot. „Ez olyan, mint a Csernobil nevű sorozatban, az is úgy kezdődik, hogy minden madár lehullik az égről” – írta egy kommentelő.

Néhányan már reálisabb magyarázatokkal próbálkoztak, és inkább természetes jelenségekkel próbálták magyarázni a nem mindennapi eseményt. Egyesek az erősek szeleket sejtik emögött, mások két raj összetalálkozását, a tűzijátékok is felmerültek magyarázatként, de a gyárakból kijövő káros anyagok is lehetnek a madarak gyilkosai.

Felmerült még elméleti lehetőségként, hogy valamilyen fajta madárinfluenza okozza a szárnyasok tömeges halálát, ezért a helyi állatorvosi hivatal megkezdte az eset vizsgálatát. A balakovóiak közül azonban nem mindenki bízik a helyi szakértelemben, és inkább Moszkvából hoznák a szakértőket, mert a helyiek „inkompetensek” – és ezt a véleményt több komment is tükrözte.

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.