Clouds
21 Budapest
Dollár
346,81 Ft
Euró
370,65 Ft
Font
431,44 Ft
Bitcoin
27,128 $

Messi még nagyobb legendává vált, már 100 válogatott gól felett jár

Fotó: EPA/Juan Ignacio Roncoroni
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Lionel Messi rövid időn belül újabb mérföldkövet ünnepelhetett a karrierjében, miközben már 100 gólnál is többet szerzett az argentin válogatott színeiben.

Az argentin világbajnok legenda nemrég egy hatalmas mérföldkövet ünnepelhetett a karrierjében, és sokat nem kellett várnunk a következőre, ugyanis 100 gól felett jár a válogatottban, amivel csak tovább növelte a rekordjai számát.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

Messi, akinek a jövője továbbra sem tisztázott Párizsban, ezzel a harmadik olyan játékos, aki átlépte ezt a 100 gólos határt. Kedden a Santiago del Esteróban lépett pályára a Curacao ellen, akik összesen hét gólt kaptak, és egyet sem lőttek. Messi egymaga három gólt vállalt, aminek még inkább örülhetett a közönség.

A PSG sztárja a 20., a 33. és a 37. percben köszönt be. Rajta kívül még González, Fernández, Di María és Montiel voltak eredményesek. Igazi gálát rendezett a csapat, nem adtak esélyt az ellenfelüknek, akiknek még csak kaput eltalált kísérletük sem volt.

Messi elérte a 100 gólos határt

Messi az első dél-amerikai játékos, aki elérte ezt a 100 gólos határt, és egyúttal a második helyen áll a brazil Marta mögött. A szintén dél-amerikai futballista 109 gólt szerzett a hazájában, mellyel ugyancsak történelmet írt.

Lionel Scaloni, az argentinok trénere azt mondta, remél, hogy még több gólja lesz Messinek, és szerinte minden dicséretet megérdemel. Messiék 36 év után szerezték meg újra Argentínának a világbajnoki győzelmet, még decemberben Katarban.

A nemzetközi góllövő listát tekintve Messi a harmadik Cristiano Ronaldo mögött, aki 2020 szeptemberében ért el a 100 gólt, és már 120-nál tart. Ali Daei 2007-ben pedig 109 góllal köszönt el, de várhatóan hamarosan megelőzi őt az argentin rekorder.

Messi góljainak csaknem fele (46) barátságos mérkőzéseken született. A világbajnoki selejtezőkön 28 találatot jegyez, míg a Copa Americán 13x volt eredményes. A nagy debütálására 2005-ben került Magyarország ellen, ami amiatt volt igazán emlékezetes, mert két perccel a pályára lépését követően kiállították – írja az ESPN.

Első gólját egy évvel később, a hatodik meccsén szerezte meg Horvátország ellen. A legutóbbi világbajnokságon pedig összesen hétszer talált be a hálóba, amiből kettőt Franciaország ellen jegyzett a drámai döntőben.