Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,139 $

Lionel Messi már 800 gólnál jár

Fotó: EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Lionel Messi legutóbb Panama ellen talált be Argentína színeiben, amivel megszerezte pályafutása 800. gólját.

Lionel Messi már 800 gólnál jár válogatott és klubszínekben, legutóbb Panama ellen volt eredményes egy barátságos mérkőzésen, amit 2-0-ra nyertek meg Buenos Airesben csütörtök este.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Nem sokkal előtte a tömeg megőrült Messiért, aki ideiglenesen hazatért, istenként tisztelik a honfitársai, a világbajnoki siker óta különösen. Nehéz megmondani, hogy Diego Maradona legendája előtt áll a sorban vagy sem, de ez talán nem is olyan fontos.

Messi estéje érdekesen alakult, szabadrúgásból kétszer is sikerült eltalálnia a kapufát. Végül a harmadik próbálkozása már sikeres volta 89. percben, amit Jose Carlos Guerra nem tudott védeni, és ezzel megszerezte a 800. gólját.

Messi 800 gólnál jár, de Ronaldo még eredményesebb

Monumental Stadionban egy szabad hely sem volt, mindenki Messit éltette, igazi örömünnep volt ez az argentinok számára. „Szeretném mindenkinek megköszönni azt a szeretetet és elismerést, amit tőletek kaptam, nemcsak a világbajnokság után, hanem a Copa America után is.” – mondta Messi a mérkőzés után a közönségnek.

Messinek mindössze egy gólra volt szüksége ahhoz, hogy elérjen egy újabb mérföldkövet a karrierjében, miután a Ligue 1–ben a PSG színeiben egy héttel ezelőtt megszerezte a 799. gólját. A sors úgy hozta, hogy a 800. gólja hazai pályán, Argentínában született meg.

A klubgólokat tekintve sem áll rosszul, az elmúlt hónapban ünnepelhette a 700. ilyen találatát. Ezelőtt tavaly decemberben, a világbajnoki döntőben játszott a válogatottban, de Cristiano Ronaldo, aki csütörtökön rekordot döntött, Messit is megelőzi. A 38 éves portugál zseni 2021 decemberében szerezte meg a 800. gólját.

Ugyanakkor egyes statisztikák szerint Pelé a pályafutása során több mint 1000 gólig jutott, így ő lehetne az élen. A 35 éves Messi a Barcelonánál eltöltött 17 éve alatt 778 mérkőzésen 672 gólt gyűjtött, amiből 474-et a LaLigában jegyzett, mely továbbra is rekord a spanyol élvonalban – írja az ESPN.