Clouds
21 Budapest
Dollár
344,51 Ft
Euró
369,42 Ft
Font
428,87 Ft
Bitcoin
25,816 $

Cristiano Ronaldo megint megdöntött egy hatalmas rekordot

Fotó: EPA/RODRIGO ANTUNES
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Cristiano Ronaldo, a portugál klasszis lett a nemzetközi labdarúgás legtöbbet játszott férfi játékosa.

Nemrég kiderült, Ronaldo az új portugál válogatottban is lehetőséget kaphat. Örömmel fogadta a meghívót, noha sokan azt gondolták, a rosszul sikerült világbajnokságot követően visszavonul.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

Nem így lett, és azzal, hogy csütörtökön pályára lépett Portugália színeiben, rekorderré vált. Ez volt a 197. olyan alkalom, amikor válogatott meccsen játszhatott, és ezt rajta kívül senki sem mondhatja el magáról.

Lichtenstein ellen kezdték meg az európa-bajnoki selejtezőt, amit magabiztosan hoztak. A mérkőzés első gólját Cancelo szerezte a 8. percben, így ebből a szempontból hamar eldőlhetett a kérdés. A 47. percben Silva köszönt be, majd Ronaldo az 51-ben büntetőből, utána pedig pontrúgásból, valamivel több mint 10 perccel később, ami a találkozó negyedik gólja volt.

Ronaldo még nagyobb rekorder

Ronaldo eredetileg a katari világbajnokságot döntötte volna meg a nagy rekordot, ám mivel Portugália kiesett a negyeddöntőben Marokkó ellen, erre már nem volt lehetősége. A kuvaiti Bader Al-Mutawával volt az élen, de ennek vége, már csak Ronaldo szerepel a lista legelején.

Szintén övé a gólrekord, eddig összesen 120 gólt szerzett a válogatottban. 2021-ben a visszavonult iráni csatár, Ali Daei 109 gólos rekordját döntötte meg, és azóta újabb találatokat jegyzett.

Az ESPN azt írja, Ronaldo legkorábban júniusban léphetne pályára 200. alkalommal, amihez most vasárnap újra meg kellene ezt tennie Luxemburg ellen a következő selejtezőmérkőzésen, készülvén a 2024-es Európa-bajnokságra.