Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Messi már megbánta a holland kapitány elleni viselkedését

Loszaíl, 2022. december 18. Az argentin Lionel Messi 11-esbõl berúgja csapata elsõ gólját a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Argentína-Franciaország mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án. MTI/EPA/Ronald Wittek
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Lionel Messi heves szóváltásba keveredett a holland edzői stábbal a vb-továbbjutás után, mostanra már másképp csinálná.

A Hollandia elleni tizenegyespárbajt követően Argentína meglehetősen vitatható módon ünnepelt, Messinek azonban volt egy másik „ügye” is, ami Louis van Gaal-hoz kapcsolódik – írja az ESPN.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Lionel Messi a 73. percben szerzett gólját követően a holland kapitány elé futott, a kezét pedig a füléhez tette. Később elmondta, azért, mert szerinte a mérkőzés előtt „tiszteletlen” megjegyzéseket tett” Argentínáról.

„Tudom, mit mondott van Gaal, a reakcióm az ünneplés hevében történt. Nem tetszett, amit tettem, az sem, ami utána történt. Feszült pillanatok voltak, minden nagyon gyorsan zajlott” – magyarázta.

Messi Wout Weghorsttal is összekötötte a bajuszt, az argentin épp interjút adott a mérkőzést követően, amikor Weghorst odaszólt neki. Erre Messi csak annyit mondott: „mit bámulsz, te bolond, húzz innen”.

Nem csak Messinek, hanem a teljes argentin csapatnak magyarázkodnia kellett a meccs után, hiszen lényegében a hollandok orra előtt ugrálva ünnepelték a továbbjutást. Otamendi elmondta, hogy azért tettek így, mert az egyik holland játékos minden tizenegyesrúgás előtt igyekezett megzavarni az argentin játékosokat.