Ennyit kereshet Messi heti szinten a Manchester Citynél, ha megkötik az üzletet

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021.május.18 - 05:50

Jelentős összegről van szó, de ha Lionel Messi úgy dönt, hogy Barcelonában marad, valószínűleg sokkal kisebb lesz a fizetése, mint jelenleg.

Továbbra sem dőlt el Messi sorsa, aki tavaly nyáron közel állt a távozáshoz, de az akkori elnök keresztülhúzta a számításait. Azóta sok minden változott, és egyre valószínűbb a hosszabbítása a katalánokkal.

A hírek szerint a Barcelona már meg is kezdte Ronald Koeman esetleges leváltásának megszervezését, aminek a végén Xavi Hernandez, Messi régi csapattársa és jó barátja vehetné át az edzői posztot.

A Manchester City egy évvel ezelőtt közel állhatott ahhoz, hogy megszerezze Messit, aki most ingyen kerülhetne hozzájuk. A The Sun arról írt, hogy az argentin világsztár akkor kerülhetne a Cityhez, ha az adózás után heti szinten 500 ezer fontot (205 500 000 Ft) tudnak neki fizetni.

Ez olyannyira hatalmas összeg, hogy Messi a Premier League valaha volt legjobban fizetett játékosa lehetne. A 33 éves sztár még mindig a világ egyik legjobbja, és a SunSport úgy tudja, nyitott arra, hogy aláírjon egy 12 hónapra szóló kontraktust, ami egy 1 éves opciót tartalmazna, ha egy klub évi 25 millió fontot utal át a számlájára.

Pep Guardiola, a City főnöke eddig javarészt a háttérből figyelte az eseményeket, és várta, hogyan alakul Messi jövője. Most azonban megvan a lehetősége arra, hogy ingyen elhozhassa Angliába, miközben a Barcelona lényegesen kevesebb pénzt tudna ajánlani számára a heti 1 millió fontos fizetéséhez képest, ami kétharmadával csökkenne.

Emiatt is néznek körül Messiék a piacon, hogy melyik lehet a legjobb csomag. A City mellett még a PSG lehet az a klub, mely kifizetné számára az összeget, míg a Manchester United és a Chelsea a jelek szerint nemigazán érdeklődnek a lehetőség iránt.

A londoniak nem mutattak túl nagy érdeklődést, addig a Vörös Ördögök inkább a fiatalokra költené a pénzét, hogy a jövő nagy csapatát építse fel. Sok függ attól is, hogy a Barcelona milyen keretet tud prezentálni Messi számára, akinek ez mindig fontosabb kérdés volt a pénznél, de az anyagi lehetőségeik erősen szűkösek.