A Barcelona megkezdte Koeman leváltásának előkészítését?

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021.május.17 - 15:05

A legfrissebb hírek szerint a Barcelona tárgyalásokat kezdeményezett a korábbi játékosával arról, hogy átvegye Ronald Koeman vezetőedző posztját.

A Footballtransfers az ARA Esports jelentésére hivatkozva arról jelentett, hogy megkezdődtek a tárgyalások a Barcelona és Xavi Hernandez között, és a következő napokban egy személyes találkozót tarthatnak Joan Laporta elnökkel.

Xavi az elmúlt héten írta alá az új szerződését a katari Al Sadd csapatával, és a Barcelona abban bízik, hogy egy kompenzációs díj ellenében létrejöhet a megállapodás a korábbi középpályásukkal, aki így Pep Guardiola útjára lépne.

Sőt, biztosak abban, hogy Xavi visszatérhet, ha az egykori klasszis kifejezné a szándékát a visszatérés kapcsán. A Barcelona vezetője, Laporta és Xavi között egy minden részletre kiterjedő tárgyalás jöhet létre, érintvén többek között Lionel Messi jövőjét.

Amennyiben a feleknek sikerül megegyezniük a feltételekről, akkor már a kinevezést is kilátásba helyezhetik. A Barca jelenlegi edzőjének 2022-ig van szerződése, amit ebben az esetben fel kellene bontani.

Attól független cserélnék le, hogy Laporta és a klubon belül mások is elismerik, hogy a holland a nehéz körülmények ellenére elismerésre méltó munkát végzett. Koeman a lehető legnehezebb pillanatokban vette át az irányítást, amikor Messi távozás előtt állt, majd az elnöknek mennie kellett, és nem volt pénz nagyobb igazolásokra.

Úgy tűnik azonban, hogy Laporta Xaviban látja az igazi jövőt. Mivel az anyagi helyzetük miatt nem tudnak igazi világsztárokat szerződtetni, kezdve Haalanddal, vagy Neymarral, Laporta állítólag Xavi visszahozásával érné el azt, hogy a szurkolótábor kicsit nyugodtabbá váljon, amíg a klub nem rendezi a helyzetet.

A Barcelona edzője úgy érzi, rosszul bánik vele a média

Koeman közben ragaszkodik ahhoz, hogy a Barca edzője akar maradni, és úgy véli, hogy a szezon vége lesz a megfelelő alkalom arra, hogy biztosítékot kérjen a jövőjéről. „Korábban is mondtam, hogy a szezon után fogunk beszélni erről. Ez különösen a klubról szól, mert boldog vagyok, és folytatni akarom.”

Xavi kiváló választás lehet, aki 767 alkalommal játszott a Barcelona színeiben, és ezt a rekordot Messi döntötte meg idén márciusban. Mivel a klub ifjúsági akadémiáján keresztül jutott el a legnagyobbakig, úgy tekintenek rá, mint aki megtestesíti a Barcelona DNS-ét.