Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

Messi: tisztában vagyok azzal, hogy egy kisebb bajnokságba kerültem

Az argentin szavaiból egyértelműen kiderül: a válogatott a legfontosabb számára.

Rio de Janeiro, 2023. november 22. A brazil Carlos Augusto (b) és az argentin Lionel Messi a 2026-os labdarúgó világbajnokság dél-amerikai selejtezõsorozatának 6. fordulójában játszott Brazília - Argentína mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maracana stadionban 2023. november 21-én. A találkozót az argentin válogatott nyerte 1-0-ra. MTI/AP/Bruna Prado
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Lionel Messi lassan egy éve már, hogy világbajnoknak mondhatja magát, az utolsó nagy, még hiányzó trófeát elhódítva pedig vitathatatlanul a labdarúgás csúcsára ért. Visszavonulás helyett azonban még egy lapáttal rátett a 36 éves klasszis.

A nyáron az Inter Miami csapatához igazoló Messi számára fontos volt, hogy kisebb nyomás alatt futballozzon következő klubjában, ami azonban nem azt jelenti, hogy ne tartaná fontosnak az amerikai szereplést. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

„Tisztában vagyok azzal, hogy egy kisebb ligába kerültem” – fogalmazott Messi, aki számára vélhetően az a legfontosabb, hogy formában maradjon és rendszeres játéklehetőséghez jusson, ami a válogatott szempontjából is kiemelt fontosságú.

„Mindig igyekszem a maximumot nyújtani, és ameddig úgy érzem, hogy továbbra is hozzá tudok járulni a válogatott sikereihez, addig játszani fogok” – mondta Messi a Star+-nak, amikor arról kérdezték, hogy meddig szeretné folytatni a nemzeti csapatban, és ott lesz-e a 2026-os VB-n.

Nem véletlen ugyanakkor, hogy a Sportbible párhuzamot vont Messi mostani és Cristiano Ronaldo korábbi kijelentése között, a portugál szerint ugyanis a szaúdi liga jobb, mint az MLS és néhány éven belül a holland és a török bajnokságot is felülmúlhatja.