Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

Merényletkísérletet akadályoztak meg Oroszországban

Nem sokkal a koncertterem elleni támadás után újabb merényletet terveztek Oroszországban.

Fotó: Unsplash/Kirill Kruglikov
Külföld

Kiss László

Szerkesztő

Az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) pénteki beszámolója szerint őrizetbe vettek három közép-ázsiai férfit, akik pokolgépes merényletet terveztek elkövetni Oroszország délnyugati részén. Az FSZB közleménye szerint sikerült meghiúsítani három közép-ázsiai országból származó férfi terrorcselekményét, akik a Sztavropoli területen akartak pokolgépet robbantani egy nyilvános helyszínen.

A RIA-Novosztyi hírügynökség értesülései alapján a gyanúsítottak lakásán házi készítésű robbanószerkezet és vegyi anyagok készítéséhez szükséges eszközöket találtak. A bejelentés egy héttel azután érkezett, hogy az orosz főváros közelében lévő Krasznogorszk városában egy koncertteremben véres merényletet követtek el, amelyben 144-en vesztették életüket és 360-an sebesültek meg súlyosan. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A krasznogorszki merénylet elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára. A hatóságok eddig tizenkét embert vettek őrizetbe a merénylet ügyében, köztük a négy feltételezett támadót, akik a volt szovjet tagköztársaság Tádzsikisztánból származnak, írja az MTI.

Liner/MTI

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.