Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

Mentességet kaphatnak azok, akik megkapták a koronavírus elleni oltásukat

not image

A T-800-as

2021. január 27. - 12:27

Ezek azok a személyek, akik a második oltásukat is megkapták, és hét nappal azután már védettnek számítanak orvosi szempontból.

Az operatív törzs szerdán is megrendezte a sajtótájékoztatóját, aminek az utolsó felében több kérdés is elhangzott. Az oltások kapcsán egy olyan kérdést is felolvastak, ami nagyon aktuálissá válhat.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

„Tervezik-e, hogy aki a második oltását megkapta, annak már nem kell hatósági karanténba vonulnia, akkor sem, ha kontaktszemély?” – hangzott el a kérdés az országos tisztifőorvos részére kora délután.

Müller Cecília azzal kezdte a válaszát, hogy ez egy teljesen logikus kérdés, és szakmailag úgy néz ki a beoltott egészségügyi állapota, hogy a második oltástól számított hetedik naptól kezdődően védettnek minősül.

Egy fontos mérföldkő Magyarországon, különleges gyógyszer érkezik

„Mentesítenünk kell az alól, hogy házi karanténban tartózkodjon, hiszen ő nagy valószínűséggel nem eshet áldozatul a vírusfertőzésnek. Tervezzük ennek a szabálynak a módosítását, ilyen formán, hogy ennek a szakmai ténynek érvényt szerezzünk.” – mondta Müller Cecília a már beoltott személy kapcsán.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.