Hirtelen megugrott a bitcoin árfolyama, közeleg a nagy visszatérés?

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. július 28. - 09:23

Miközben az elmúlt két hónapban mélypontra kerültek a kriptovaluták, úgy tűnik, hogy a bitcoin magára találhatott.

A CoinDesk hírportál szerint 39 ezer dollárra nőtt a bitcoin értéke az előző 24 órában, ami nagyjából 12 százalékos erősödésként értékelhető – erre utoljára még április környékén volt példa.

Főként az Amazonnal kapcsolatos pletykák lendíthették fel a világ legnépszerűbb virtuális tokenjének árfolyamát, nemrég ugyanis belengették, hogy ha sikerül meggyőzni a vezetőséget, akkor hamarosan beszállhatnak a kriptopiacba.

Habár hivatalos bejelentés egyáltalán nem történt, és csupán találgatások szintjén mozog a történet, ennyi is elég volt ahhoz, hogy a bitcoin árfolyama ismét megugorjon, visszanyerve ezzel régi önmagát.

Ha valóban beigazolódnának a pletykák, azzal új dimenziók kapui nyílhatnának meg a vásárlók előtt, hiszen az Amazonon bitcoinnal is lehetne fizetni, amire eddig még egyszer sem volt példa.

Nem véletlen, hogy Elon Musk szintén arról beszélt múlt héten, hogy fontolgatja, újból elfogadnák a Teslánál a bitcoint fizetőeszközként, ha sikerül átállni a környezetszennyező előállítási módszerekről a zöldebb technológiai megoldásokra.

Kínában májusban betiltották a kriptovaluták kitermelését, ezáltal bezártak a világ legnagyobb virtuális pénznemeit előállító farmjai, melynek hatására mélyrepülésbe kezdett a bitcoin értéke, június végén és július elején a digitális fizetőeszköz éves szinten rekordalacsony árfolyamon zárt.