18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Megrendült az a pakisztáni nő, akit több mint száz férfi fogdosott a függetlenség napi ünnepségen (videóval)

Fotó: Flickr
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 19. - 09:56

Minden évben nagy tömegek gyűlnek össze a Lahorban található Minar-e-Pakisztán emlékműnél, hogy megünnepeljék Pakisztán augusztus 14-i függetlenségi napját. Idén sem volt ez másképp. Lahor lakosainak százai gyűltek össze az ország szabadságának 75. évfordulója alkalmából múlt szombaton, ahol az incidens is történt.

Egy lahori nő azt állította, hogy több mint 100 férfi fogdosta őt, amikor a múlt heti függetlenség napi ünnepségek során a tömeg megragadta és többször a levegőbe dobta. A városi rendőrség több száz ismeretlen személy ellen indított eljárást, mert részt vettek a bántalmazásban és a nyilvános molesztálásban a TikTok-felhasználóval, akinek a neve hivatalosan továbbra sem nyilvános – jelentette szerdán a Dawn pakisztáni hírportál.

Az áldozat a Minar-e-Pakisztán nemzeti emlékmű közelében készített egy TikTok videót hat barátjával együtt, amikor a jelentések szerint egy több mint száz fős tömeg “rájuk támadt”.

“Az emberek lökdöstek és rángattak, olyannyira, hogy elszakították a ruhámat. Többen próbáltak segíteni nekem, de a tömeg túl nagy volt, és folyamatosan a levegőbe dobáltak”

– idézte a Dawn az áldozat rendőrségi feljelentését.

A nő elmondása szerint a gyűrűjét és a fülbevalóját erőszakkal letépte róla a tömeg néhány tagja; míg két barátjától mobiltelefont és 15 ezer pakisztáni rúpiát loptak el. Bár a videót megosztó pakisztániak azt állították, hogy “400 férfi” vett részt az incidensben, a pontos szám egyelőre tisztázatlan.

Az incidensről készült videók a közösségi médiában terjedtek el, amelyeken egy fehér színű ruhát viselő lány látható, akit a tömeg megtámadott. Az is látható, ahogy az emberek megpróbálják befogni a lány száját, majd később felkapják és továbbadják a tömegben.

A Lahori Lorry Adda rendőrőrsön több mint száz férfi ellen indítottak eljárást a pakisztáni büntető törvénykönyv 354A (bántalmazás vagy erőszak alkalmazása nő ellen, valamint levetkőztetése), 382 (lopás, miután a lopás elkövetése érdekében halál, testi sértésre vagy kényszerítés okozására készültek), 147 (zavargás) és 149 (törvénytelen gyülekezés) paragrafusai alapján.

Sajid Kiyani, Lahor helyettes rendőr-főfelügyelője (DIG) utasította beosztottjait, hogy videofelvételek segítségével kövessék nyomon az incidensben részt vevő személyeket – tette hozzá a The Dawn beszámolója. A naponta legalább 11 nemi erőszakos esetet bejelentő Pakisztánban 2014 és 2020 között több mint 22 ezer nemi erőszakot regisztráltak.

A számokat a pakisztáni rendőrség, a jog és az igazságszolgáltatás bizottsága tette közzé 2020 novemberében, amelyből kiderül a bűncselekmények mértéke. Imran Khan miniszterelnököt bírálták, amiért az ilyen eseteket ismételten a nők által viselt ruházatra fogta.