Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,798 $

Újabb medvetámadás történt Szlovákiában, két férfi kórházba került

A két férfi az arcán, valamint a végtagjaikon szenvedett sérüléseket.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ketten megsérültek, miután medve támadt rájuk a szlovákiai Polyána hegységben, Želobudská skalkán. Úgy tudni, a helyszínre a Hegyi Mentőszolgálatot és az Állami Természetvédelmi Hivatal (ŠOP) barnamedve-intervenciós csoportját riasztották.

A két férfi az arcán, valamint a végtagjaikon szenvedett sérüléseket, őket mentőhelikopterrel szállították egy besztercebányai kórházba. A kimentést azonban nem volt egyszerű megoldani. Egyrészt azért, mert a terep nehezen megközelíthető volt, és a mentőhelikopter nem tudott landolni. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Másrészt fennállt annak veszélye, hogy a medve még a közelben tartózkodhat, így a férfiakat egy fedélzeti csörlő segítségével menekítették ki. Az Új Szó szerint mindkét sérült, a 49 éves és a 39 éves férfi is eszméleténél volt, amikor a kórházba szállították őket.

Állapotuk stabil, egyiküket a baleseti sebészeti osztályon kezelik, míg a másik férfit az arc- és állcsontsebészeti osztályon műtötték meg – áll a lap beszámolójában. Korábban azt is megírtuk, hogy a húsvéti hosszú hétvégén több medvetámadás is történt Szlovákiában.

Míg március végén egy szokatlanul viselkedő medve mászkált alig 200 méterre a lakóházaktól Kelet-Szlovákiában, Takcsány községben. Előtte pedig arról érkezett hír, hogy kilőtték azt a medvét, amely öt embert sebesített meg korábban Liptószentmiklós környékén.