Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

A húsvéti hosszú hétvégén több medvetámadás is történt Szlovákiában

Egyre gyakrabban érkezik bejelentés medvetámadásról Szlovákiában.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt már megírtuk, egy héttel ezelőtt lőtték ki azt a medvét, amely korábban Liptószentmiklóson sebesített meg öt embert, köztük egy 49 éves nőt és egy 72 éves férfit. Vasárnap pedig egy szokatlanul viselkedő példány mászkált alig 200 méterre a lakóházaktól Takcsány községben, ezzel nagy riadalmat keltve a helyiek körében. Ám a hírek szerint szombaton a Zsolnai járásbeli Nagyszombaton is feltűnt egy medve, ezzel meglepve egy gombázó férfit.

A férfi a turistaösvényről letérve, a sűrű erdőben kereste a gombákat, önvédelemből pisztolyával rálőtt az őt megkörnyékező ragadozóra. A férfi nem sérült meg, a megsebesített medve azonban veszélyt jelenthet a helyiekre és a turistákra, ezért a környékbeli falvak lakóit is értesítették a helyzetről, de kétnapos keresés után sem lelték az állat nyomát. A szakemberek szerint a könnyebb sérülést elszenvedett egyed visszahúzódott a sűrű erdőbe. Soron kívül Helyszíni fotókon a Vácnál történt baleset, teljes útzár az M2-es autóúton

Mivel a természetes élőhelyén történt a támadás, így nem szinantróp, vagyis emberek közé merészkedő állatról van szó, amely által nem tartanak attól, hogy megismétlődhet a támadás. De attól sem, hogy az állat a faluba merészkedne – írja az Infostart. Majd húsvétvasárnap ismét riasztás érkezett a természetvédőkhöz, miután egy turistaösvényen kutyáját sétáltató középkorú házaspárra rontott rá a vadállat, mindössze hét kilométerre a lakott területtől.

Úgy tudni, a medve menekülés közben megsebesítette a kerítésen átmászó férfi lábát, aki párjával egy közeli menedékházban rejtőzött el a felnőtt egyed elől. A cikkben hozzáteszik: a történtek után az állami természetvédelemi hivatal fokozott óvatosságra intette a közeli Pribylina lakóit és az oda látogatókat, emellett úgy vélik: azért van ennyi medvetámadás, mert korábban hosszú ideig elhanyagolták a helyzet kezelését.

Csalás miatt folyik nyomozás az Exit Travel ellen, egy dühös ügyfél festékszóróval üzent a cégnek

Az Exit Travel dunaszerdahelyi irodájának ablakát dekorálta ki valaki egy egyértelmű üzenettel.

Érkezik egy újítás a Chrome-ba, sokan szeretni fogják

Számos fejlesztést kapott a böngésző az elmúlt időszakban, és most egy újabb, az időnként szinte mindenki által használt PDF-ek aláírásával kapcsolatos funkció bevezetése is várható.