Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,762 $

Kilőtték a medvét, amely öt embert sebesített meg korábban

Liptószentmiklós környékén már többször okozott problémákat a vadállat, amely a túrázókat is rettegésben tartotta.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Tomás Taraba szlovák környezetvédelmi miniszter a hivatalos közösségi médiás oldalán közölte a hírt, miszerint kedd este kilőtték azt a medvét, amely korábban Liptószentmiklóson sebesített meg öt embert. Mint ismert, az elmúlt hetekben több medvetámadás is történt Szlovákiában, az egyik eset még március 16-án.

Akkor a liptószentmiklósi járásbeli Déménvölgy (Demanovská Dolina) község területén két embert vett üldözőbe az állat. A Világgazdaság azt írja, egy férfire épségben bukkantak rá, egy nőt azonban holtan találtak. A szlovák mentőszolgálatok szerint a nő halálát nem a medve okozta, hanem az, hogy lezuhant menekülés közben. Soron kívül Megélénkülhet a szélmozgás szombaton, napközben 27 fok is lehet

Két nappal később újabb medvetámadás történt, amelynek következtében öt ember sebesült meg. Az eset után egy 49 éves nőt és egy 72 éves férfit kórházba kellett szállítani, míg egy 10 éves lány és két felnőtt sértetlenül megúszta a ragadozóval való találkozást. A cikk szerint a vadállat már többször is riadalmat okozott a környéken, ezért döntöttek úgy, hogy lelövik.

Végül egy biometrikus azonosításra alkalmas drón segítségével akadtak a nyomára, amelyet követően kilőtték. Áldozatai közül a 10 és 72 év közötti sérültek harapásokat, illetve karmolásokat szenvedtek, egyikük csaknem elvesztette egyik szemét, de már mindannyian elhagyhatták a kórházat – teszi hozzá a lap.

Korábban azt is megírtuk, hogy 16 alultáplált ázsiai fekete medvebocsot találtak és mentettek ki a laoszi főváros, Vientiane városában egy lakóházból. A rendelkezésre álló információk alapján összesen 10 hímet és 6 nőstényt találtak, melyek súlya 1,3 és 4 kilogramm között volt, s úgy becsülték, hogy 2-4 hónaposak lehettek.