Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,762 $

Tizenhat medvebocsot mentettek ki egy lakóházból Laoszban

A kölykök mind egy veszélyeztetett faj közé tartoznak.

Fotó: Wikimedia Commons/Abu0804
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Helyi jelentések szerint 16 alultáplált ázsiai fekete medvebocsot találtak és mentettek ki a laoszi főváros, Vientiane városában egy lakóházból. A kölykök a veszélyeztetett fajok közé tartoznak. A Free the Bears nevű állatvédő szervezet közölte, hogy a múlt hét elején 17 kölyköt találtak a laoszi lakóházban, de az egyik bocs már elpusztult.

Fatong Yang, a jótékonysági szervezet menedzsere megosztotta, amikor megérkeztek a házhoz, bármerre néztek, mindenhol medvebocsokat láttak: összesen 10 hímet és 6 nőstényt találtak, melyek súlya 1,3 és 4 kilogramm között volt, s feltehetően 2-4 hónaposak voltak. Fatong egy későbbi nyilatkozatában rámutatott: Soron kívül Megélénkülhet a szélmozgás szombaton, napközben 27 fok is lehet

„Az ilyen kicsi kölykök rendkívül sebezhetőek. A vadonban az anyjuk soha nem hagyná el őket, és gyanítjuk, hogy az anyákat orvvadászok ölték meg.”

Matt Hunt, a jótékonysági szervezet vezetője elmondta, hogy a szervezetnek Kambodzsából kell majd szakértőket hívnia, hogy megbirkózzon a megmentett állatok számával, ami felülmúlja egy 2019-es missziójukat, amikor 5 kölyköt mentettek meg az ország északi részén.

A Free the Bears közölte, hogy a rendőrséget azután riasztották a házhoz, hogy egy szomszéd meghallotta az egyik bocs sírását. Úgy tudni, egy embert őrizetbe vettek, ám a rendőrség továbbra is keresi az ingatlan tulajdonosát. A France 24 közlése szerint a kölyköket a Luang Prabang-i vadvédelmi központba szállították, ahol palackból fogják etetni őket, és szoros megfigyelés alatt tartják őket.