Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Szokatlanul viselkedő medve mászkált alig 200 méterre a lakóházaktól Szlovákiában

Egy zoológus szerint határozottan furcsán viselkedett az állat.

Fotó: Unsplash/Zdeněk Macháček
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kelet-Szlovákiában, Takcsány községben nagy riadalmat keltett egy medve, mely alig 200 méterre ólálkodott a lakóházaktól. A medve nem zavartatta magát, s elkezdte tönkretenni a házaktól alig 200 méterre található méhkasokat, sőt, akkor sem riadt meg, amikor a helyszínre kiérkező szakemberek a közelébe mentek.

A Paraméter a Noviny.sk értesülései nyomán azt írja, Jozef Štofík a Poloniny Nemzeti Park zoológusa szerint meglehetősen szokatlanul viselkedett a medve. A méhkasok tulajdonosa a rendőröket is kihívta a helyszínre, s első körben közös erővel próbálták elriasztani az állatot. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

Miután ez nem sikerült, végül a nemzeti park bevetési csapatát riasztották, de a medve rendkívül kitartó volt és csak azután döntött a távozás mellett, hogy a szakemberek petárdákat vetettek be. A medve a következő napokban is a környéken kószált, és megkörnyékezte a méhkasokat, ám miután riasztóberendezés telepítettek oda, végül a távozás mellett döntött.

A szlovák kormány jelenleg egy olyan alkotmánytörvényt vizsgál, mely lehetővé tenné a medvék kilövését a településektől 500 méteren belül: ezen a távolságon belül pedig nem csupán a a bevetési csapatok, de vadászok, rendőrök és nemzeti parkok kezelői is kilőhetnék őket.