Dollár
420,38 Ft
Euró
419,65 Ft
Font
481,92 Ft
Bitcoin
20,288 $

Medvegyev szerint Zelenszkij elképzelései Hitler ötleteihez hasonlítanak

Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videokapcsolaton keresztül szólal fel a NATO madridi csúcstalálkozójának elsõ napi ülésén az Ifema kongresszusi és kiállítási központban 2022. június 29-én. MTI/EPA/EFE/Juan Carlos Hidalgo
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 10. - 06:18

Zelenszkij szerint Oroszország teljes lakosságát felelősségre kéne vonni, ahogy annak idején Hitler tette a zsidókkal. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentései arról, hogy a különleges katonai műveletért az egész orosz lakosságot felelőssé kell tenni, Adolf Hitler elképzeléseihez hasonlítanak – mondta kedden Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

„Adolf Hitler volt az utolsó ember, aki ilyen elképzeléseket próbált megvalósítani egy egész nemzet ellen. Van még kérdés az ukrán hatóságok természetével kapcsolatban?” – írta Medvegyev a Telegram-csatornáján.

Korábban Zelenszkij azt mondta, hogy a nyugati országoknak meg kellene tiltaniuk minden orosznak a területükre való belépést – írja a TASZSZ

Szerinte a legfontosabb szankció a határok lezárása, mert az oroszok olyan földet vesznek el, ami másé”. Ezért az oroszoknak szerinte „a saját világukban kellene élniük, amíg meg nem változtatják a filozófiájukat” – állította.

Zelenszkij szerint ez az intézkedés még azokra az orosz állampolgárokra is vonatkoznia kellene, akik a hatóságok intézkedései elleni tiltakozásul elhagyták hazájukat. Véleménye szerint Oroszország „teljes lakosságát” felelősségre lehet vonni.

Több nyugati ország csinált hasonlókat, mint a nemzeti szocialisták a zsidókkal korábban, elég csak a sportolók kitiltására vagy a vagyonelkobzásokra gondolni, de számos körben nem tűnt fel, hogy ez valóban erős párhuzamba állítható azzal, amit Hitlerék csináltak. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.