Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,59 Ft
Euró
390,48 Ft
Font
463,07 Ft
Bitcoin
67,091 $

Medgyessy Gyurcsány Ferencről: az emberek nagy részénél ő személy szerint taszító

Medgyessy Péter teljesen egyértelműen és nyíltan fogalmazott Gyurcsány Ferencről, aki egyre inkább ártó hatással van a DK-ra a személye miatt.

...svg content...Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Medgyessy a Tisza Párt sikeres szereplésének titkát is megemlítette, bár jelezte, hogy Magyar Péterre most sokkal nehezebb feladatok várnak a Fidesz ellen, és utalt rá, hogy a Tisza Párt vezetője nem döntött jól, amikor kisétált az ATV élő műsorából. Természetesen a baloldal is szóba került, ami lassan csak a Tiszából áll a DK bezuhanásával.

Medgyessy a Partizánnak adott interjújába mondta azt, hogy bármilyen jó képességű ember is Gyurcsány Ferenc, le kellene vonnia a következtetéseket, miszerint az emberek nagy részénél taszító. „Látván azt, hogy az emberek nagy részénél ő személy szerint taszító.” Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

Megjegyezte, már azt látja, hogy Dobrev Klára is egyre inkább ebbe a kategóriába sorolható, noha korábban nem ez volt a helyzet. „Ezek személyi konzekvenciák.” Azt azonban elismerte, hogy Gyurcsány politikailag nem csinálta rosszul a dolgokat, mert egy nulla pártból létrehozott egy olyan pártot, aminek vezető ereje van.

Gyurcsánynak ideje lenne távoznia

Szerinte a DK-nak fontos lenne fordítania a politikai üzenetein, világosabban el kell vállalniuk azt, hogy ez egy baloldali párt, egy liberális baloldali párt. „Ezek a karakterek valahogyan elsikkadnak számomra.” Noha ezeket igyekeznek hangsúlyozni, Medgyessy szerint hitelességi deficitben szenvednek, amiatt nem megy át az üzenet.

Mint arra sokan utaltak már, mindaddig, amíg Gyurcsány Ferenc a DK tagja, ezen nemigazán lehet változtatni. Medgyessy egyetért ezzel, de Gyurcsány továbbra sem hajlandó lemondani, a súlyos vereség ellenére sem. Ha azonban a 2026-os választások is ekkora vagy még nagyobb kudarccal érnek véget számukra, valós esély nyílhat arra, hogy a volt miniszterelnök kivonuljon a közéletből.

Medgyessy arra azonban nem számít, hogy a DK 2026-ra jelentéktelen párttá válhat, mert van egy törzsközönségük, akárcsak a Fidesznek. „Tulajdonképpen ellopták a DK radikalizmusát.” – mondta Medgyessy, aki szerint ezt már Magyar Péter viszi tovább, magát az anti-orbanizmust.

A volt kormányfő szerint az még járható út lenne a DK számára, hogy Dobrev és Gyurcsány hasznos tanácsokkal lássa el a pártot a háttérből, „de ha kimennek a napra, az nem nagyon.” Egyre inkább az látszik, hogy Gyurcsánynak minél hamarabb teljesen háttérbe kellene vonulnia, és lehetséges, Dobrevnek is, mert a személyük a nyilvánosság előtt ártó lehet a DK számára.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.